Latin Amerika

El Chapo böyle yakalandı

Meksikalı uyuşturucu çetesi lideri Joaquin 'El Chapo' Guzman'ın yakalandığı operasyonun görüntüleri yayınlandı. Polis kamerasıyla kaydedilen görüntülerde çete liderinin evinde yaşanan çatışmaların şiddeti görülebiliyor.

Konular: Latin Amerika

meksika özel harekât timinin ülkenin 1 numaralı aranan kişisi olan joaquin 'el chapo' (bücür) guzman'ın evine yaptığı operasyon görüntüleri basınla paylaşıldı. 

el bombasının da kullanıldığı operasyonda şiddetli çatışmaların yaşandığı görülüyor. 

alt katta bir asker yaralanırken, bir kişinin de teslim olduğu görüntülere yansıyor. 

üst kattaki çatışmaların ardından askerlerin 'nerede o?' sorusuna bir kadın 'bilmiyorum' karşılığını veriyor. 

sinaloa çetesinin lideri en sonunda yatak odasından gizli bir kapının açıldığı tünelde yakalanıyor. 

1993 yılında hapse giren guzman, 2001’de çamaşır sepetine girerek hapisten kaçmıştı. guzman, 23 şubat 2014’te meksika'nın kuzeybatısındaki sinaloa eyaletinde abd ve meksika'nın ortak operasyonunda yakalanmıştı. 61 yaşındaki guzman’ın 12 temmuz 2015'te sıkı korunan bir hapishaneden havalandırmalı, aydınlatmalı bir tünele kurulmuş raylı sistemle kaçması, meksika yönetimine dair soru işaretlerini artırmıştı.

‘bir numaralı halk düşmanı’

abd’nin kuzeyindeki chicago kenti, on binlerce üyesi olduğu düşünülen sinalao uyuşturucu çetesinin lideri guzman’ı 2013’te ‘bir numaralı halk düşmanı’ ilan etmişti. chicago en son 1930’da meşhur mafya lideri al capone’a aynı unvanı vermişti.

guzman defalarca forbes'un "dünyanın en güçlü 100 kişisi" listesinde yer almıştı.

guzman sevenleri tarafından zenginden alıp fakire veren bir figür olarak görülüyor. guzman’ın 2014’te yakalanması, sinaloa eyaleti’nin merkezi culiacan’da sevenlerinin protesto gösterisine neden olmuştu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;