Latin Amerika

El Chapo yaralandı

Temmuz'de yüksek güvenlikli hapishaneden raylı sisteme sahip bir tünelle kaçan Meksikalı uyuşturucu çetesi lideri Joaquin ‘El Chapo’ Guzman düzenlenen operasyonda yaralandı.

Konular: Latin Amerika
[Fotoğraf:AFP]

meksika hükümeti, uyuşurucu çetesi lideri guzman'ı yakalamak için düzenlenen operasyonda 'bücür' lakaplı çete liderinin yüzünden ve ayağından yaralandığını açıkladı. açıklamada, "firari son günlerde telaş içinde kaçıyor. ulaştığımız bilgilere göre, operasyonda yüzünden ve ayağından yaralandı. bu yaraların çatışmalardan kaynaklanmadığını belirtmek gerekiyor" denildi. 

hükümet, el chapo'nun nasıl yaralandığı konusunda bilgi vermezken, yaralarının boyutları konusunda da detaya girmedi. meksika medyası el chapo'nun çetesinin en güçlü olduğu sinaloa eyaletine bağlı durango kentinde düzenlendiğini yazdı. sinaola valisi de çarşamba günü yaptığı açıklamada ayrıntı vermeden durango'da özel kuvvetlerin bir operasyon yaptığını açıklamıştı. 

yakalanana kadar meksika’nın en çok aranan kişisi olan uyuşturucu baronu 58 yaşındaki joaquin ‘el chapo’ (kısa boylu) guzman, hapishanede tutulduğu hücrenin altına uzanan bir 12 temmuz günü tünelden kaçmıştı. guzman’ın kaçtığı 10 metre derinliğindeki 1,5 kilometrelik tünelde havalandırma ve aydınlatma sistemi de bulunuyordu. 

kaynak: afp 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;