La Liga

El Clasico’da zafer Real’in

La Liga’nın dokuzuncu haftasında Real Madrid, konuğu Barcelona’yı 3-1 yendi. Ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını bire indirdi.

Real Madrid dördüncü dakikada geriye düşmesine rağmen maçı çevirmeyi başardı. [Fotoğraf: Getty Images]

bu sonuçla barcelona bu sezon ligde hem ilk kez gol ya da hem de ilk defa sahadan mağlubiyetle ayrıldı. katalan ekibi 22 puanda kaldı.

real madrid ise puanını 21’e yükseltti.

barcelona’da dört aylık cezası sona eren luis suarez karşılaşmaya ilk 11’de başladı. uruguaylı golcü böylece ilk kez bir resmi maçta barcelona forması giymiş oldu.

mücadeleye hızlı başlayan barcelona, henüz dördüncü dakikada neymar’ın ceza sahası ön cephesinden attığı golle öne geçti.

11’inci dakikada benzema’nın altıpasın hemen önünden yaptığı kafa vuruşunda direk gole izin vermedi.

34’te marcelo’nun yerden içeriye çevirdiği topu yatarak kesmek isteyen pique, topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi.

cristiano ronaldo, penaltıyı gole çevirerek skora denge getirdi.

bu, bu sezon barcelona’nın ligde yediği ilk gol oldu.

51’inci dakikada kroos’un köşe vuruşuna yükselen pepe, real madrid’i 2-1 öne geçirdi.

61’de fark ikiye çıktı. james rodriguez’in ara pasında topla buluşan karim benzema, kaleci claudio bravo’yu mağlup etti.

kalan dakikalarda başka gol gelmeyince, el clasico'da zafer 3-1'lik skorla real madrid'in oldu.

ancelotti: başımızı öne eğmedik

real madrid teknik direktörü carlo ancelotti, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "geriye düşünce başımızı öne eğmedik. oyun planımıza sadık kaldık ve her şey yolunda gitti" dedi.

profesyonelliklerinden ötürü oyuncularıyla gurur duyduğunu söyleyen italyan teknik adam, "hücum etmek, topa sahip olmak ve kanatları kullanmak istedik. ikinci yarıdaki kazanma isteğimiz sayesinde galip geldik" diye konuştu.

barcelona'nın başında çıktığı ilk el clasico'yı kaybeden luis enrique ise real madrid'in galibiyeti hak ettiğini ve savunmadaki hatalarını ortadan kaldırmak için sıkı çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

luis enrique ayrıca cezası nedeniyle dört aydır resmi bir maça çıkmayan luis suarez'i ilk 11'de oynattığı için pişman olmadığını dile getirdi.

kaynak: al jazeera ve reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;