Türkiye

Ela 101 gün sonra evinde

IŞİD tarafından Musul'da rehin alınanlar arasında bulunan 11 aylık Ela artık evinde. Ela, gelecek hafta ilk doğum gününe ülkesinde girecek.

Ela ve ailesini Kırşehir'de akrabalı ve komşuları karşıladı. [Fotoğraf: AA]

işid tarafından musul'da rehin alınanlar arasında bulunan 11 aylık ecrin ela, 101 gün sonra ülkesinde. rehineler ankara'ya indikten sonra babası emin ercan ve annesi sümeyye ercan'la birlikte memleketleri kırşehir'in mucur ilçesine gittiler. akrabaları onları ilçe merkezindeki evlerinin önünde alkışlarla ve kurban keserek karşıladı.

ela, rehin alındığında 8 aylıktı. 24 eylül'de 1 yaşına basacak olan ela, ilk doğum gününü ailesiyle kırşehir'deki evinde kutlayabilecek.  

işid'in alıkoyduğu en küçük rehine olan ela'nın dedesi doğan ertekin, torunu, damadı ve kızının da aralarında bulunduğu türk rehinelerin kurtarılmasına çok sevindiklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu da havalanında Ela'yla yakından ilgilendi. [Fotoğraf: AA]

torunu ecrin ela'nın 24 eylül'de 1 yaşına gireceğini ifade eden ertekin, "kızım, damadım ve torunumun kurtulmasına çok sevindik. torunumun ilk doğum gününe ülkemizde girecek olması da bizi ayrı sevindiriyor. bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

ertekin, "bu sabah bir dede ve bu ülkenin vatandaşı olarak çok mutluyum. cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan'a, başbakanımız ahmet davutoğlu'na ve milli istihbarat teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. bize bayram öncesi mutlu bir haber verdiler. ben hep ülkeme ve idarecilerimize güveniyordum, haklı çıktım. allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" diye konuştu.

11 haziran’dan bugüne 101 gün...

işid, 11 haziran'da musul'u ele geçirmesinin ardından türkiye'nin musul başkonsolosluğu'ndaki 46 personeli de rehin aldı. 101 süren süren esaretin sona erdiğini başbakan ahmet davutoğlu, sabaha erken saatlerde azerbaycan'ın başkenti bakü'de açıkladı. 

rehineler türkiye'ye girdikten sonra ilk olarak şanlıurfa'da bir kamu binasına götürüldü. bakü programını yarıda kesen başbakan davutoğlu da bu kente hareket etti. davutoğlu, serbest bırakılan rehinelerle havaalanında buluşarak, birlikte ankara'ya gitti. davutoğlu, ankara'da yaptığı konuşmada, "bugün bayram günüdür" dedi. 

kaynak: anadolu ajansı ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;