PKK

Elazığ’da yürüyüş, Siirt’te nöbet

Van, Elazığ ve Bitlis'te düzenlenen saldırıların ardından Elazığ’da 'terörü protesto yürüyüşü' yapıldı. Siirt'te de PKK saldırılarına tepki göstermek amacıyla "huzur nöbeti" tutuldu.

Konular: PKK, Türkiye

elazığ'da cuma namazının ardından toplanan ve ellerinde türk bayraklarıyla yürüyüş düzenleyen vatandaşlar, kentte ve ülkede yaşanan saldırılara tepki gösterdi. elazığ valiliği ve belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında 15 temmuz demokrasi meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde türk bayrakları ile tekbir getirdi. "her şey vatan için", "kahrolsun pkk", "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde, taşıdıkları pkk karşıtı dövizlerle aymet aytar meydanı'na kadar yürüdü.

yürüyüşe katılan elazığ valisi murat zorluoğlu, ak parti milletvekilleri tahir öztürk ve ejder açıkkapı, 8. kolordu komutanı korgeneral yılmaz uyar, belediye başkanı mücahit yanılmaz, il emniyet müdürü nihat işlek, bazı siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de ellerinde türk bayrakları ile kol kola girerek kalabalığa eşlik etti.

ağar: nice örgütleri yendik, yine yeneceğiz

yürüyüşün ardından ahmet aytar meydanı'nda "teröre lanet mitingi" düzenlendi. mitinge katılan eski içişleri başkanı mehmet ağar, türkiye'nin aynı anda üç ayrı örgüte karşı mücadele verdiğini söyledi. "bu mücadelenin ortaya çıkardığı birtakım sıkıntılar vardır. nice örgütleri yendik, yine yeneceğiz, yine yeneceğiz, yine yeneceğiz" dedi.

mitingde elazığ valisi murat zorluoğlu, elazığ belediye başkanı mücahit yanılmaz, ak parti elazığ milletvekilleri öztürk ve açıkkapı ile ak parti, chp, mhp ve hüda par il başkanları da birer konuşma yaptı.

siirt'te ‘huzur nöbeti’

siirt'te, pkk saldırılarına tepki göstermek amacıyla "huzur nöbeti" tutuldu.

siirt birlik platformu üyeleri, il emniyet müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. platform adına konuşan eğitim bir-sen siirt başkan vekili zekeriya butur, van, elazığ ve bitlis'te yaşanan saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi. bu akşamdan itibaren huzur nöbetlerine başlayacaklarını belirten butur, "terör örgütleri gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. bu nedenle bizler de güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu yüksek bir milli irade örneği ile huzur nöbetleri tutarak tekrardan göstereceğiz" dedi.

millet olarak terörle mücadelede bir an bile yılmayacaklarını söyleyen butur, saat 21.00'de siirt valiliği önünde "huzur nöbeti" tutacaklarını belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;