Türkiye

Elbistan'a sağlık personeli sevki

Elbistan'da içme suyundaki mikrobiyal kirlenme nedeniyle sağlık kurumlarına başvurular devam ediyor. İlçeye, 8 ilden 250'den fazla sağlık personeli sevk edildi.

Konular: Türkiye, Sağlık

40 binden fazla kişinin içme suyundaki mikrobiyal kirlenme nedeniyle hastanelere başvurduğu kahramanmaraş'ın elbistan ilçesinde, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle sağlık kurumlarına müracaatlar devam ediyor. ilçeye 8 ilden doktor ve sağlık personeli takviye edildi.

hastaneye başvuranlardan mehmet çiftçi, ilk gün karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile hastaneye geldiğini, verilen serumla ayağa kalktığını ancak bugün yine aynı rahatsızlığın baş gösterdiğini ifade etti.

ilk günden beri hastalıktan kurtulamadığını anlatan servet karakuş ise, hastanelerin çok yoğun çalıştığına dikkat çekti, "hatta çevre ilçe ve illere hastaların kendi imkanları ile gittiğini duydum" dedi.

Elbistanlılar içme suyu ihtiyacını kapalı ambalajlarla gideriyor. [Fotoğraf: AA]

"hayati tehlike söz konusu değil"

elbistan kaymakamlığı kriz merkezi'nden yapılan açıklamada, hastanelere başvuranların hiçbirinde hayati tehlikenin söz konusu olmadığının altı çizildi.

durumun ciddiyeti üzerine aile sağlığı merkezlerinin de açılarak aile hekimlerinin göreve çağrıldığı belirtilen açıklamada, devlet hastanesi ve kadın doğum çocuk hastanesi'nde görevli doktor ve diğer sağlık personelinin de acil olarak göreve çağrıldığı belirtildi.

40 bin hasta tedavi edildi

açıklamada, gerekli serum ve ilaç tedarikinin en kısa sürede sağlandığı, ihtiyaç analizi yapılarak bir haftalık gerekli serum ve ilaçlar temin edilerek, sağlık birimlerine dağıtıldığı vurgulandı.

ilçe sağlık müdürlüğünce 42 hekim ve 36 hemşire takviyesi yapıldığını ifade eden açıklamada 40 bin hastanın yüzde 80'inin ayakta tedavi edildiği, yüzde 20'sine serum verildiği veya müşahade altına alındığı ifade edildi:

bölgeye acilen tkhk bünyesinden il merkezi başta olmak üzere, adana, mersin, elazığ, malatya, adıyaman, kayseri, sivas ve osmaniye illerinden toplamda 70'e yakın uzman hekim ve pratisyen hekim, 200 civarında yardımcı sağlık personeli görevlendirildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;