Türkiye

Elçi'nin son sözleri

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, öldürülmeden hemen önce, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, "Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz” demişti.

Konular: Türkiye

diyarbakır baro başkanı tahir elçi, vurulmadan önce, güvenlik güçleri ile pkk arasında çıkan çatışmada hasar gören 4 ayaklı minarenin yanında düzenlenen basın toplantısında konuşmuştu:

“yıllar önce afganistan’da taliban güçlerinin buda heykelini bombalama görüntülerini hep birlikte dehşet içinde izlerdik.

yine son birkaç yıl içinde işid denilen o barbar grupların palmira’da, musul’da, ezidi yurdu şengal’de insanlığın tarihi birikimlerine yönelik suikastlerini bombalamalarını hep endişeyle, kederle izlerdik.

türkiye toplumu olarak ‘aman bunlar bizden uzak olsun’ derdik. ne yazık ki, çok kısa süre içerisinde bizim de tarihi eserlerimize yönelik benzer girişimler söz konusu oldu.

tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. 'savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun' diyoruz.”

kaynak: al jazeera ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;