Serie A

Eldivenlerini Donnarumma'ya bırakıyor

İtalyanlar uzun yıllardır kaleci sıkıntısı çekmiyor. Zenga, Pagluica, Peruzzi, Buffon derken sıra Donnarumma'ya geliyor. Buffon, 2018 Dünya Kupası'ndan sonra emekli olmaya hazırlanıyor.

Donnarumma, İtalya'nın gelecek vaad eden kalecilerinden [Getty]

italya'nın efsanevi kalecisi gianluigi buffon'un planı 2018'de futbolu bırakmak. geçen ay almanya ile oynanan maçta 167. kez milli formayı giyen buffon, maçın ikinci yarısında kaleyi milan'ın genç kalecisi gianluigi donnarumma'ya bırakmıştı. 

buffon, milli formayla rekorun sajibi mısırlı ahmed hassan (184)'dan sadece 17 maç geride. buffon da 2018 dünya kupası'ndan sonra futbolu bırakmak istiyor. 

38 yaşındaki italyan kaleci "2018 dünya kupası'ndan sonra futbolu bırakmak istiyorum. bundan eminim. uzatmam ise uzak bir olasılık" dedi. 

italya'da buffon dönemi yavaş yavaş kapanırken bir başka gianluigi, gianluigi donnarumma onun yerini almaya hazırlanıyor. 

donnarumma 17 yaşında ve milan'ın kalesini başarıyla koruyor. diego lopez'i yedek kulübesine gönderen genç kaleci buffon'dan sonra italyanların yeni umudu. 

buffon, geçtiğimiz ay üçüncü kez baba oldu. corriere della sera'ya verdiği röportajda ise italya'da teknik direktörlük yapabileceğinin sinyallerini verdi. kendisinin daha özgür olacağını ama futbol dünyasının içinde de olmak istediği belirtti. 

kariyerinde birçok kupa kazanan, ödül alan buffon'un dünya kupası'nın bile bulunduğu müzesinde sadece bir eksik var: şampiyonlar ligi. torino temsilcisi 2015'te buna çok yaklaşmış ama berlin'deki finalde barcelona'ya 3-1 yenilmişti. 

juventus bu sene de şampiyonlar ligi'nde mücadele ediyor. son 16 turunda şubat ayında porto ile tur mücadelesine çıkacaklar. 

italyan kaleci, formunun belki en zirve dönemlerinden birini geçiriyor. her maçta yaptığı kurtarışlarla juventus'un en önemli isimlerinden biri. 

buffon "ben meritokrasiye inanıyorum. eğer haketmişsem şampiyonlar ligi'ni kazanırım. aksi takdirde, hayır" diyor.

meritokrasi yönetim gücünün, yetenek ve kişilerin bireysel üstünlüğüne yani liyakata dayandığı yönetim biçimi.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;