İrlanda

Elizabeth, 'Demir Taht'a oturmadı

İngiltere Kraliçesi, Kuzey İrlanda ziyareti sırasında ünlü dizi Game of Thrones'un bazı sahnelerinin çekildiği stüdyoları da gezdi. Kraliçe, dizinin meşhur öğesi Demir Taht'a oturmadı.

Kraliçe Elizabeth, dizide Cersei Lannister ve Jon Snow karakterlerini canlandıran aktörlerle de tanıştı. [Fotoğraf: Reuters]

ingiltere kraliçesi 2. elizabeth kuzey irlanda'da game of thrones (taht oyunları) adlı popüler dizinin bazı sahnelerinin çekildiği belfast stüdyolarını ziyaret etti. ancak kraliçe, dizinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratarak demir taht’a oturmadı.

game of thrones dizisi oyuncularından bazılarıyla da tanışan kraliçe, demir taht’a sadece bakmakla yetindi. senaryoya göre, yenilen kralların kılıçlarından yapılan tahta kraliçe’nin oturmayışına üzülen dizi hayranları, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

eski cezaevini de gezdi

2. elizabeth, müzeye dönüştürülen eski crumlin road hapishanesi'ne ise cezaevinin eski tutukluları olan kuzey irlanda yönetiminin başbakanı peter robinson ile irlanda cumhuriyetçi ordusu’nun (ira) eski liderlerinden başbakan yardımcısı martin mcguinness ile birlikte gitti. 

crumlin road hapishanesi, birleşik krallık ve irlanda arasında 1998 yılında imzalanan ‘hayırlı cuma’ anlaşmasıyla başlayan barış sürecinden önce ayrılıkçıların tutulduğu hapishane olarak da biliniyor. “dünyanın bu tarz pozitif dönüşüm örneklerine çok ihtiyacı var” diyen kraliçe, “umuyorum ve inanıyorum ki belfast bu sembollerden biri olmaya devam edecektir” dedi. 

kraliçe ile ira'nın eski liderlerinden mcguinness, ingiltere kraliçesi'nin tahttaki 60. yılı kutlamaları çerçevesinde 2012 yılında kuzey irlanda'ya yaptığı ziyaret sırasında ilk kez el sıkışmıştı.

nisan ayındaysa mcguinness, irlanda cumhurbaşkanı michael higgins'in londra ziyaretine eşlik etmiş ve kraliçe'nin resmi konutu windsor kalesi'nde verdiği akşam yemeğine katılmıştı.

kaynak: reuters ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;