Gülen örgütü soruşturmaları

'Ellerinde şantaj kasetleri var'

Başbakan Erdoğan, telefon dinlemelerine yine şiddetli tepki gösterdi: Ellerinde şantaj kasetleri var. Cumhurbaşkanı’nın da var, benim de vardı, Genelkurmay Başkanı'nın da. Ama ben 'Benimle ilgili olanı açıklayın, açıklamazsanız namertsiniz' diyorum.

Başbakan Erdoğan grup toplantısında gündeme dair değerlendirmeler yaptı. [Fotoğraf: Osman Baytürk / Al Jazeera]

başbakan tayyip erdoğan partisinin meclis grup toplantısında yasa dışı dinlemelerle ilgili fethullah gülen cemaati'ni hedef aldı.

"bu ülkenin başbakanı'nı dinleyeceksin, buna da kalkıp utanmadan sıkılmadan belge diyeceksin. işte belge, ne belgesi? devletin kurumlarını dinleme seanslarının yapıldığı yerler haline getirdiler ve bunları savunacak kadar alçaklar. istikameti kaybolmuş bir takımın son çırpınışları. ellerinde şantaj kasetleri var. cumhurbaşkanı’nın da var, benim de vardı, genelkurmay başkanı da. ama ben, 'benimle ilgili olanı açıklayın, açıklamazsanız namertsiniz' diyorum. ancak benim bakanlarımla, eşimle, çocuklarımla yaptığım görüşmeleri verebildiler. bulamayacaklar. çünkü bunlarda o şeref yok. düşman bile bu şerefsizliği yapmaz. bunlar bunu yaptılar. bizim bu noktada aldığımız terbiye başkadır."

"taksim'den umudunuzu kesin"

erdoğan 1 mayıs'ı taksim'de kutlamak isteyen sendikalara ise şöyle seslendi:

"emek ve dayanışma gününü kutluyorum diyerek esnafa, sokaktaki insana zarar verilmesini sineye çekemeyiz. ülkemizde miting yapılacak alanlar belli, istanbul’da da belli. yenikapı ve maltepe’de alanlar var. bu sene son olarak kadıköy’e maltepe bitmediği için müsaade edildi ama artık olmayacak. çünkü buralarda yaşayan insanlar çok bedeller ödedi. taksim’den ümidinizi kesin. devletle gerilime lütfen girmeyin. barış gününü çatışmaya dönüştürüp terörize etmeyin. illa ben burada yapacağım dersen, çatışmaya hazır olmak anlamına gelir ve biz buna müsaade etmeyiz. bu ülkenin kanunları vardır. ben de yenikapı’da yaptım, ben de bir stk’yım aslında. iki buçuk milyon kişi geldi, baktık o da yetmiyor belki biz de önümüzdeki sene maltepe’de yapacağız. taksim ısrarına iyi niyetle bakmayız."

"bir temsilci çıkmış, ‘burası bizim kutsalımızdır’ diyor. lafa bak, nasıl bir kutsalsa. kabir ziyareti yapacaksan gider yaparsın yönetim kurulu olarak. sonra da miting alanına metroyla gidersin. metro da yaptık sizin için. ayrıca resmi taşıma araçlarını ücretsiz yaparız. birilerinin gönlünde türkiye’yi ukrayna, mısır yapmak var ama yapamayacaklar. millet bu şımarıklığı bir yıldır sabırla izleyip sandıkta cevabını verdi. millet huzur ve istikrar istediğini gayet net biçimde ortaya koydu."

"çantada keklik değil"

erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de cumhurbaşkanı abdullah gül ile görüşeceklerini söyledi.

"akp olarak 10 ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili istişarelerimiz yoğun şekilde devam ediyor. biz istişare partisiyiz, her işimizi istişare ile yaparız. cumhurbaşkanımızla da aynı şekilde istişarelerimizi yapacağız. bunun nihai kararını kim verecek? millet verecek. hakikaten çantada keklik bir olay değil. kim kararı verecek? millet verecek. istişareler neticesinde adayımızı açıklayacağız. bu süreç ülkemiz için, çözüm süreci için asla bir belirsizlik süreci olmayacak. bu süreçte belirsizlik ve kaos bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacak. biz isimler üzerinden değil ilkeler üzerinden giden bir partiyiz. aday tespit çalışmalarımızın sonunda millet kazanacak."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;