Bilim-Teknoloji

Elon Musk uzaydan internet getirecek

Girişimci Elon Musk, dünya etrafında yörüngede dönen yüzlerce uydu aracılığı ile yüksek hızlı internet sunmayı planlıyor. Proje için yaklaşık 700 uydunun uzaya gönderilmesi gerekiyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Elon Musk, yapay zeka tehdidine karşı uyarıların ardından eyleme geçti.
Elon Musk, yapay zeka tehdidine karşı uyarıların ardından eyleme geçti. [Fotoğraf: Shutterstock]

girişimci ve spacex firmasının ceo'su elon musk hakkında kasım ayında uydudan internet projesi yapacağı iddiaları gündeme gelmişti. iddialarla ilgili açıklama yapan musk, proje için çalışmalara başlandığını duyurdu. bloomberg businessweek'e açıklamalarda bulunan musk, ortalama 1100 km irtifada yörüngede dolaşacak yaklaşık 700 uydu ile yüksek hızlı internet altyapısı kuracağını belirtti.

kurulacak olan internet mevcut uydu internet servislerinden çok daha hızlı olacak. musk'a göre mars gibi uzak gezegenlere yerleşmek için dünya'da hızlı bir internet altyapısının bulunması şart.

musk, uyduları kendi şirketi spacex'in araçlarıyla yörüngeye yerleştirmeyi planlıyor. bu proje için abd'nin seattle şehrinde bulunan ofislerinde 60 kişilik bir ekibin çalışmaya başladığını açıklayan musk, önümüzdeki günlerde çalışan sayısının artacağını da belirtti.

google ve facebook da çalışıyor

sadece elen musk değil google ve facebook gibi dünya devleri de uzaydan internet konusunda çalışmalar yapıyor. facebook,  günlerce havada kalabilecek otonom uçaklar üreten bir firmayı satın almıştı. google'ın da benzer çalışmaları olduğu biliniyor. ancak bu iki firmanın asıl amacı kullanıcı sayılarını artırmak. bu yüzden yapılan yatırımlar özellikle afrika gibi ülkeler için projelendiriliyor. 

kaynak: bloomberg businessweek

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;