Asya - Pasifik

'En büyük nükleer denemesini yaptı'

Dünya üzerindeki son Stalinist devlet olan Kuzey Kore, tarihinin en büyük nükleer denemesini yaptı. Deneme sırasında 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Konular: Asya - Pasifik
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un [Fotoğraf: Reuters]

güney kore haber ajansının haberine göre, ülkenin kuzeydoğusunda 10 kilometre derinlikte 5,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

haber üzerinde güney kore devlet başkanı park geun-hye, laos'taki zirveden ayrılıp ülkeye döndü. 

japonya başbakanı shinzo abe'den de "kuzey kore'nin nükleer denemesi kesinlikle kabul edilemez" açıklaması geldi. 

tokyo yönetimi, radyasyon ölçümü için bölgeye uçak yolladı. 

kuzey kore'de, ikisi 6 ocak'ta 5,1 ve 14 mart'ta 3,1 büyüklüklerinde olmak üzere daha önce de depremler olmuş ancak bunların nükleer testlerden kaynaklandığı belirtilmişti.

kaynak: afp , reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;