2016 Rio Olimpiyatları

En fazla sporcu ENKA'dan

Türkiye'yi Rio'da temsil edecek 103 sporcudan 21'i ENKA, 16'sı Fenerbahçe, 14'ü İBB, 7'si Galatasaray, 1'i de Beşiktaş kulübünden.

Konular: Spor, Diğer Sporlar

olimpiyat oyunları'nın başlamasına kısa bir süre kala kulüpler oyuncularını törenlerle rio'ya uğurluyor.

rio'ya sporcu sayısı açısından en fazla katılım sağlayan kulüp enka. 2012 londra'da fenerbahçe'nin gerisinde kalan enka, bu kez atletizm, yüzme ve tenis olmak üzere üç branşta toplam 22 sporcuyu olimpiyata gönderecek.

istanbul büyükşehir belediye, güreş, tekvando judo, atletizm, badminton, halter ve paralimpik yüzme olmak üzere 7 branşta toplam 14 sporcuyla olimpiyatlarda.


4 branşta 16 sporcusu bulunan fenerbahçe ise boks dalını tamamen kapatmış durumda. rio'daki 6 boksörün tamamı fenerbahçe'den. atletizmde 4, basketbolda 4, yelkende de 2 sporcu sarı lacivertli camiadan.


galatasaray'ı rio'da 7 sporcu temsil ediyor. sarı kırmızılı camia su sporlarında önde. kürek, yelken, sörf ve yüzmede temsil ediliyor.

beşiktaş ise tek sporcu gönderecek. masa tenisinde çin asıllı ahmet li.

kaynak: habertürk 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;