Mısır'da darbe dönemi

Ensar-ı Beytil Makdis lideri öldü

Mısır’da güvenlik güçlerine saldırılar düzenleyen Ensar-ı Beytil Makdis örgütünün liderinin de aralarında bulunduğu dört kişi operasyon sonucu öldürüldü.

Konular: Mısır, Ortadoğu
Ensar-i Baytil Makdis, 2011'den beri Mısır'da bir birçok bombalı saldırıyı üstlenmişti. [Fotoğraf: AFP-Arşiv]

üst düzey mısırlı yetkililerin teyit ettiği bilgilere göre şadi meney güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda yaşamını yitirdi.

sina yarımadası'nda gerçekleştirilen operasyonda meney’in yanı sıra üç kişi daha öldürüldü.

örgüt daha önce mısır’daki asker ve polisleri hedef alan birçok eylemi üstlenmişti.

DOSYA: MISIR'DA DARBE DÖNEMİ

mısır’daki darbe yönetimi, örgütün aralık ayında kahire’de düzenlediği ve 16 polisin öldürüldüğü saldırıdan sorumlu tuttuğu müslüman kardeşler’i terör örgütü ilan etmişti.

darbe rejimi, örgütün ihvan ile bağlantılı olduğunu öne sürerken müslüman kardeşler bu iddiayı kesin bir dille reddediyor ve örgütün eylemlerini kınadığını ilan ediyor.

mısır ordusu sina’nın kuzeyinde konuşlanan örgüte yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

darbeden önce sina bölgesinde eylemlerini sürdüren örgüt, daha sonra başkent kahire başta olmak üzere çok sayıda kentte güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledi.
örgüt zaman zaman sivillere yönelik bombalı saldırılar da gerçekleştiriyor.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;