Irak Kürdistan Özerk Bölgesi

Erbil'de intihar saldırısı

Irak Kürdistan Bölgesel Özerk Yönetimi’nin başkenti Erbil’de, valilik binası yakınlarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 4 kişi öldü.

Konular: Irak, Ortadoğu
Saldırının ardından valilik çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. [Fotoğraf: AA]

erbil emniyet müdürlüğü sözcüsü rayit kerwan, anadolu ajansı'na yaptığı açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen saldırganın "bomba yüklü otomobille valilik binasına girmeye çalıştığını", güvenlik güçlerinin ateş açması üzerine eylemcinin bombayı patlattığını belirtti. kerwan, olayda ilk belirlemelere göre, aralarında "intihar eylemcisi"nin de olduğu 4 kişinin öldüğünü, birçok kişinin yaralandığını ifade etti.

bu arada sıkı korunan erbil valilik binasına düzenlenen saldırı sonucunda, çevredeki bina ve araçlarda ağır hasar oluştu. olay sonrası çok sayıda yaralı, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. valilik çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

valilik binasına düzenlenen saldırıda, türk vatandaşı erdal dalga ile irak türkmen cephesi (itc) milletvekili aydın maruf'un kardeşi fethi maruf da omzundan hafif yaralandı.

türk dışişleri kaynakları, başkonsolosluk görevlilerinin maruf'u hastanede ziyaret ettiğini ve kendisinin yarın hastaneden çıkacağını söyledi.

saldırıyı henüz üstlenen olmasa da, ağustos ayında kürt bölgesine doğru saldırıya geçen irak şam islam devleti (işid), irak kürt bölgesindeki kentlere saldırılar düzenleyeceği tehdidinde bulunmuştu.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;