2015 Genel Seçimi

Erdoğan: 1 Kasım'da tekrar seçim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevini vermeyeceğini bir kez daha yineledi, "1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi.

istanbul'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, chp lideri kemal kılıçdaroğlu için sarf ettiği "beştepe'nin yolunu bilmeyenle kaybedecek vaktimiz yok" sözünün benzerini tekrarlayarak, "ben beştepe'yi tanımayanı neden çağırayım ki" dedi ve ana muhalefet partisi lideri kemal kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi vermeyeceğini belirtti. erdoğan ülkeyi erken seçime götüreceğini söyleyerek, "şu anda açıklanan tarih 1 kasım. 1 kasım'da da inşallah türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi.

erdoğan, "ben yetki alanlarımı biliyorum ve bu yetki alanlarımı da sonuna kadar kullanırım. ben en fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanına yetki verdim. bir sonuç alamadılar. şimdi ana muhalefet partisine görev verilmeli diyorlar. cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürebilir mi? bu anayasa'da var. pazartesi 45 gün sona eriyor. bunun sonunda meclis başkanı'yla yaptığım görüşmeden sonra da ülkeyi erken seçime götüreceğim. kimi görevlendirirsem parlamento içinden ve gerekirse parlamento dışından isimlerle kabineyi kurar" dedi. 

şehit cenazeleri

erdoğan son dönemde artan pkk saldırılarına da değindi, "yeri geliyor, canımız çok yanıyor. şehitlerimiz oluyor. bu mücadele esnasında bunların olabileceğini tsk içindeki tüm kardeşlerimiz biliyor, emniyet teşkilatı içindeki kardeşlerimiz biliyor. ama şunu da biliyorlar; bu mücadeleden zaferle çıkacağız ve şehitlerin hepsi hayırla yâd edilecek. bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. bundan sonra şehit kanlarıyla yoğrulmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;