Gülen örgütü soruşturmaları

Erdoğan: 28 Şubat ile 17 aralık aynı

17 Aralık operasyonunda ismi geçen TÜRGEV'in yurt açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat ile 17 Aralık'ı kıyaslayarak "Zahirde farklı gözükse de aslında her iki teşebbüs de aynı amaca yönelikti" dedi.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, türgev'in toplu yurt açılışı töreninde konuştu. törende altı ayrı şehirdeki 8 ayrı kız öğrenci yurdunun açılışı gerçekleştirildi. erdoğan, türgev'in 17 aralık operasyonunda hedef alındığını belirtip isim vermeden cemaat'i eleştirdi.

erdoğan şunları söyledi: 

"türgev 17-25 aralık darbe teşebbüsünün en önemli hedeflerindendi. böylesine hayırlı hizmetler yapan bu kurum neden hedef alınır? bu kurumun hizmetlerine destek veren insanlar özel olarak tespit edilip hedef alınmaya çalışılır? tüm bunlar yolsuzluk gibi alçakça bir kılıfla niçin yürütülür? cevap kendi içinde gizli. türkiye'nin ne kadar milli kurumu varsa türgev de hedef alınmıştır. kendi kurdukları ankebut sistem için güneydeki sevdikleri ve ikamet ettikleri ülkenin çıkarları için türgev'i tehdit olarak gördüler."

'hayır hasenat hassasiyetlerini suistimal ettiler'

erdoğan, "bu yapı milletimizin hayır hasenat konusundaki eğitim konusundaki hassasiyetlerini yıllarca suistimal ettiler. kurban, himmet, hizmet diyerek topladıkları paraları türkiye aleyhine çalışan lobiler için harcadılar. allah rızasına diyerek karın tokluğuna çalışan insanların emeklerini kendi karanlık oyunlarına malzeme yaptılar. sonunda milletin tokadını yediler. bu milletin sinesinden silinen bir kurum bir daha ayağa kalkamaz" ifadelerini kullandı.

yurtdışındaki okullar

"yurtdışındaki okullar için meb'in öncülüğünde tamamen sivil yapıya sahip, maarif vakfı adı altında yeni bir hazırlık yapılıyor. yurt dışındaki faaliyetleri bu vakıf yürütecek. yurt içinde de en ufak bir aksama olacağına ihtimal vermiyorum." 

"onlar istediği kadar inadına mini etek desinler..."

"28 şubat geliyor. bu defa farklı yâd edeceğiz. nerelerden nerelere, bugünleri gördük" diyen erdoğan, 17 aralık ve 28 şubat'ı kıyaslayarak  "zahirde farklı görünse de aslında ikisi de aynı amaca yönelikti" dedi.

"milletimiz istikametsiz bir topluma dönüştürülecekti. biz buna izin vermedik. meseleyi tayyip erdoğan'ın kişisel meselesi olduğunu söyleyenler aslında kendilerine de tehdit olduğunu biliyorlar. bu yapı darbe teşebbüsünde başarılı olsaydı onları da şantaj ve montajla esir alacaktı. biz onları da büyük bir tehditten kurtardık. gittiler kendi ayaklarıyla onlara gittiler. birileri birilerine montajlı kasetleri veriyorlar. arada birileri alaya alıyor. bu nasıl çarpık bir ilişki. iki tarafa da yakışır. çünkü cibiliyetlerinin gereği bu. varsın onlar kendilerine icazetli şakirtler yetitirsin, inadına mini etek diye feveran etsinler, biz türgev ile inancına bağlı, düşünen çalışan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. türgev dimdik ayakta. onlarınsa pensilvanya'dan başka kapıları kalmadı.buyrun pensilvanya için ikinci yakalama emri çıktı. türkiye'den kendilerine payandalık yapanlardan da boşuna medet ummasınlar. millet onlara asla kendi kaderini, bu ülkenin yönetimini teslim etmez."

'adaletin terazisi milim şaşmamalı'

erdoğan, özgecan aslan'ın katledilmesine de değinerek kadına şiddetle mücadele konusunda şu mesajları verdi: 

"kadına şiddet konusunda gelinen nokta çok üzüntü verici. özgecan kızımızla ilgili yaşanan yenilir yutulur değil. arka arkaya üç dört beş kızımızla, bayanla olanlar yenilir yutulur değil. nasıl oldu da biz bu hale geldik. bu konuda bu vakıflarımızın çalışmaları çok önemli. tabi bu bir vahşet. bunların da yargıda karşılığının hem kısa sürede, hem de en yüksek derecede verilmesi gerekiyor. birçok şeyler tartışılıyor, daha ileri ifade kullanmadan şunu diyorum. adaletin terazisi yerini milim şaşmadan bulmalıdır diyorum. bunun olması şart. daha özgecanlar görmememiz lazım, ama bu vesileyle bir şey yaşadık. işte o mehmet bey’in o irfan dersi unutulacak gibi değildi. tüm bu acılar içinde tüm insanlığa bir insanlık dersi verdi. hepimizin alması gereken dersler de var. ben kendilerine allah razı olsun diyorum. tahrik unsuru olmadılar hem teenni unsuru oldular hem de ‘bak böyle babalar, analar da varmış’ dedirttiler"

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;