Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan AK Parti üyesi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesinin ardından AK Parti'ye üye oldu. Erdoğan'ın 21 Mayıs'taki AK Parti olağanüstü kongresinde de genel başkan olması bekleniyor. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum" dedi. Erdoğan konuşmasında Avrupa Birliği'ne de seslendi; "Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle" dedi.

ak parti 1. olağanüstü büyük kongresi'yle 27 ağustos 2014'te partiye veda eden cumhurbaşkanı erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından partisine 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü.

erdoğan, 16 nisan'da halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile "cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir" kuralının kaldırılmasının ardından parti genel merkezinde düzenlenen törenle üyelik beyannamesini imzaladı.

törende ilk olarak başbakan binali yıldırım konuştu. 

yıldırım, "bugün türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. aziz milletimizin kararı doğrultusunda ülkeyi yönetenleri milletin ve siyasetin üstünde görme anlayışı artık sona ermiştir. milletin adamı, millete hizmetin adresi kurumuna, ak parti'ye, milletin tasvibiyle bugün dönüyor" dedi.

başbakan yıldırım konuşmasında "21 mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapmaya karar verdik. yeni bir heyecan, yeni bir ümitle, yeni bir başlangıçla sayın cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"partime, aşkıma yeniden dönüyorum"

yıldırım'ın ardından kürsüye gelen erdoğan, "27 ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum" dedi.

erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yoktur"

"sözümün muhatabı bize kulak verenlerdir, ama icraatlarımız herkes içindir. bu ülkede kim ne derse desin ikinci sınıf vatandaş yoktur. 80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır. teröre, ihanete, bozgunculuğa sapmayan her insanımızın başımızın üstünde yeri vardır. milletimizden gereken karşılığı göreceğimize inanıyorum. ben değerli kardeşlerime, yükümüzün daha da ağır olduğunu daha da hatırlatmak istiyorum. ak partinin başarısını anlamak istemeyenler hep başka yere bakıyor."

ab'ye: fasılları açmaktan başka çareniz yok, açmadığınız takdirde güle güle! 

"avrupa'da her türlü destek bunlara (fetö) veriliyor, bir de pkk'ya veriliyor. peki bunlar niye veriliyor? güçlenen türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor. eğer benim bir bakanım uçuş izni alamıyor, avrupa'ya gidemiyorsa bu soruya bizim cevap bulmamız gerekiyor. işte şimdi de ne diyorlar, 'peki biz bundan sonra ne yapacağız' diyorlar. bugüne kadar ne yaptığınız ortada. 'bundan sonra ne yapacağız' demek ne demek? bundan sonra yapacağınız bir şey var, nedir o? bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle."

ayrıntılar geliyor...

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;