Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan Çankaya'yı devraldı

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı görevini Çankaya Köşkü'nde Abdullah Gül'den devraldı.

gülveda main
Erdoğan çifti Gül çiftini böyle uğurladı. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

devir teslim törenindeki konuşmasında sorumluluğunun çok daha arttığının bilinci içerisinde olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, "emanete sımsıkı sahip çıkacağını" vurguladı.

abdullah gül ile 7 yıl boyunca uyum ve koordinasyon içinde türkiye'ye çok büyük hizmet ve eserler kazandırdıklarını belirten erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

'tecrübe ve fikirlerinden istifade edeceğiz'

bundan sonra da sayın gül'ün tecrübe ve fikirlerinden istifade etmek arzusundayız. bundan sonraki çaışmalarında da ailece mutluluk ve başarılar diliyorum... tabii 11’nci cumhurbaşkanımızla, hani bizim bir şarkımız var “beraber yürüdük biz bu yollarda”. biz bu yollarda yağmur demeden kar kış demeden beraber yürüdük. inşallah yeni türkiye’nin inşası yolunda yeniden inşallah beraber yürüyeceğiz.

cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin teknik bir değişikliğin ötesinde "bir dönemin kapatılması meselesi" olduğunu vurgulayan cumhurbaşkanı erdoğan, "bugün kapanan dönem eski türkiye dönemidir. kapıları ardına kadar açılan yeni dönem ise cumhuriyet'in ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni ve büyük türkiye dönemidir." dedi. 

erdoğan "bugünden itibaren türkiye eski tartışmalarla vakit kaybetmeden, enerjisini heba etmeden kamplaşma ve kutuplaşmaya fırsat vermeden 2023 hedeflerine odaklanacaktır." diye de ekledi.  
gül: müsterihim

abdullah gül ise "görevimi sayın recep tayyip erdoğan'a devretmekten büyük şeref duyuyorum." diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

türk halkı tarafından türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen sayın recep tayyip erdoğan'la, değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız, dostluğumuz ve mesaimiz var. 40 yıl yarım asra yakın demek. dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum.

değerli kardeşim erdoğan liderliğinde türkiye’nin daha ileri mesafeler katedeceğine inancım tamdır. görevi devrederken müsterihim, tıpkı 14 yıl önce başbakanlık görevini devrettiğim gibi.

aileye teşekkür

önce anneme babama sağlık sıhhat diliyorum, sonra da eşime. çok yükümü çekti, sizler de bilirsiniz. siyasi hayatımda, kayseri’yi temsil ettiğim yıllarda, ilk 10 yılımda eve uğramadığım yıllarda çocukları o yetiştirdi. "ben artık milletimin çocuklarını kurtarmak için uğraşacağım bizim çocukları da sen kurtaracaksın" dedim ve çok şükür en güzel şekilde yaptı. devleti ve milleti temsil sözkonusu olduğundan her türlü titizliği gösterdi. kendisine, çocuklarıma, kardeşlerime, akrabalarıma ve yakın arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. bana söz gelmesin diye çok titiz davrandılar.

görkemli tören

erdoğan köşk'te, ilk kez 11.cumhurbaşkanı abdullah gül tarafından hayata geçirilen atlı birlikler tarafından törenle karşılandı. ardından erdoğan için askeri tören düzenlendi. gül ve erdoğan birlikte askeri selamladıktan sonra eşleri hayrünnisa gül ve emine erdoğan'ı da yanlarına alarak kameralara poz verdi. halef-selef cumhurbaşkanları eşleriyle birlikte yaklaşık yarım saat başbaşa görüştükten sonra devir teslim töreni için kendilerini bekleyen konukların bulunduğu salona geçti. 

konuşmaların ardından tayyip erdoğan selefi abdullah gül'e devlet şeref madalyası verdi. erdoğan da gül'e cumhurbaşkanlığı forsu'nu teslim etti.

kapıya kadar uğurladılar

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ve eşi emine erdoğan, 11.cumhurbaşkanı abdullah gül ve eşi hayrünnisa gül'ü köşk'ün kapısına kadar uğurladı. gül eşiyle birlikte cumhurbaşkanlığı'na ait uçakla 19.30'da istanbul'a hareket edecek.

kaynak:al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;