Türkiye

Erdoğan: Gerekirse binaların tamamen boşaltılarak yıkılması yoluna gidilebilir

Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir" dedi.

[Fotoğraf: AA]

beştepe'de muhtara hitap eden cumhurbaşkanı erdoğan, güneydoğu'da pkk'ya yönelik operasyonların sürdüğü bölgelerin gerekiyorsa tamamen boşaltılarak, kullanılmayan binaların yıkılması yoluna gidilebileceğini söyledi. 

erdoğan'ın sözleri şöyle:

"biz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğimiz için bu derece büyük sorunla karşılaşıyoruz. ancak güvenlik kuvvetlerimizin de can güvenliklerini düşünmek, onların hayatlarına da aynı ihtimamı göstermek mecburiyetindeyiz. gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir."

bahçeli'nin sözlerinin ardından

erdoğan'ın sözleri mhp lideri devlet bahçeli'nin dün grup toplantısında sarf ettiği "taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın" şeklindeki sözlerinin ardından geldi. 

bahçeli, konuşmasında şunları söylemişti:

"nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde vatandaşlarımıza 3 gün mühlet verin, herkesi emniyetli yerlere alın. arkasından da nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın"

"kayıplar, büyük miktardaki patlayıcılarla hazırlanan bombalardan kaynaklanıyor"

erdoğan, konuşmasında, türkiye'nin kendi toprakları içinde ve hemen yanı başında yaşanan dünyanın son yıllarda karşılaştığı en büyük terör tehditlerinin doğrudan muhatabı, hedefi durumunda olduğunu söyledi ve "güvenlik güçlerimiz terör örgütüne her gün ağır darbeler indiriyor. bununla birlikte bilhassa sınıra bitişik ilçelerimizde sınırın diğer tarafından çeşitli yöntemlerle yapılan tahkimat sebebiyle operasyonlar yavaş ilerliyor. asker ve polislerimizin, köy korucularımızın verdikleri kayıplar çatışmalardan ziyade büyük miktarlardaki patlayıcılarla hazırlanan bombalardan kaynaklanıyor" diye konuştu.

'yeniden inşâ etmemiz lâzım'

erdoğan, bölgede altyapının bulunmadığını söyleyerek, "bizim önce buralarda altyapıyı a'dan z'ye yapmamız lazım. yani biz buralarda, 'kentsel dönüşüm, değişim' diyoruz ya, bunu gerçekleştirerek buraları yeniden inşa etmemiz lazım. şu anda hükümetimizin yaptığı ne? bu. bunun adımları atılıyor. yani buralar tamamıyla yıkılıp sıfırdan inşa edilmesi lazım. şimdi hemen spekülasyonlar başladı. 'buralarda siz sıfırdan yeni yerler yapıyorsunuz ama şehitlerimiz için bu tür şeyler yapmıyorsunuz'. kim diyor? niçin böyle yalanlar?" diye sordu.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;