Türkiye-ABD ilişkileri

Erdoğan ile Obama telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü. Obama, görüşmede İstanbul ve Diyarbakır'da meydana gelen saldırıları kınadıklarını belirterek, Erdoğan'a taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama [Fotoğraf: AA / Arşiv]

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan antalya ziyareti esnasında, abd başkanı barack obama ile telefonda görüştü. cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, abd başkanı obama, istanbul ve diyarbakır'da meydana gelen saldırıları kınadıklarını belirterek, cumhurbaşkanı erdoğan'ın şahsında tüm türkiye'ye taziyelerini iletti.

cumhurbaşkanı erdoğan'ın da abd başkanı obama'ya saldırılar nedeniyle gösterdiği dayanışma ve taziye dileklerinden dolayı teşekkür ettiği belirtildi. görüşmede, iki liderin başta işid ve pkk olmak üzere terörün her türüne karşı mücadelede işbirliğini sürdürme konusundaki kararlılıklarını vurguladıkları öğrenildi.

konuşma sırasında, abd başkan yardımcısı joe biden'ın cumartesi günü türkiye'ye yapacağı ziyareti vesilesiyle terörle mücadele de dâhil olmak üzere çeşitli konuların ayrıntılı olarak ele alınacağına değinildiği belirtildi.

sultanahmet meydanı'nda 12 ocak'ta, canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırıda 10 alman turist hayatını kaybetmişti. başbakan ahmet davutoğlu, 1988 doğumlu nabil fadlı adlı suudi arabistan uyruklu saldırganın, işid bağlantılı olduğunu açıklamıştı.

diyarbakır'ın çınar ilçesinde ise ikisi bebek, biri çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından pkk'nın silahlı kanadı hpg, "sivillerin ölmesinden dolayı üzüntü duyduklarını" duyurmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;