2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Erdoğan IŞİD'in rehini'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Musul'da Türk vatandaşlarını kaçıran IŞİD örgütünün rehini olduğunu savundu; "IŞİD’i eleştirmiyor, IŞİD’e bir tepki göstermiyor" dedi.

ana muhalefet partisi chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, irak'ta ilerleyen ve musul'da türk vatandaşlarını rehin alan işid örgütüyle ilgili hükümeti suçladı.

"işid’in bir terör örgütü olduğunu biliyoruz. suçsuz yere insanları boğazlayan insanlar dünyanın her tarafında terörist olarak adlandırılırlar. işid’in elindeki silahların da recep tayyip erdoğan tarafından verildiğini de biliyoruz. recep tayyip erdoğan şu anda işid’in rehinidir. işid tarafından rehin alınmıştır. 49 vatandaşımız rehin alındı, kendisinden ses çıkmıyor. işid’i eleştirmiyor, işid’e bir tepki göstermiyor. onun bütün tepkisi içeride ben kişisel kariyerimi nasıl güçlendirebilirim. nasıl fırsat bulur da ekmel bey'e (ihsanoğlu) şu veya bu şekilde sataşırım, bunun hesabı içinde. biz işid’in terör örgütü olduğunu defalarca dile getirdik. türkiye’de ilk dillendiren de biziz chp olarak. biz ortadoğu’da barışın, huzurun olmasını istiyoruz. sizin ülkenizin 49 vatandaşı musul’da rehin alınıyor, bayrağı indiriliyor, insanlar aylardır oradalar fakat bu ülkenin başbakanı'ndan ses çıkmıyor. bunu içimize sindiremiyoruz ve bunu doğru bulmuyoruz. işid açıkça recep tayyip erdoğan'ın koruması altında, türkiye’de korunuyor."

"yüzde 50'nin üstü yok"

kılıçdaroğlu, ilk turu 10 ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili anketleri de değerlendirdi. "akp’nin klasik numarası, bize gelen anketlerin hiçbirinde böyle bir tablo yok. yani yüzde 50’nin üzerine çıkan bir tablo yok" dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;