Ortadoğu

Erdoğan Katar Emiri'yle görüştü

Başbakan ve Şeyh Hamed bin Halife Al Tani, Doha'daki görüşmelerinde, ikili ilişkiler ile Suriye'deki son durumu ele aldı.

Konular: Suriye

Haberin Öne Çıkanları

Çalışma yemeği

Davutoğlu da eşlik etti

Suriye'ye insani yardım

Katar Emiri'ni sarayında ziyaret eden Erdoğan'a Dışişleri ve Enerji bakanları da eşlik etti. [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere gittiği katar'ın başkenti doha’da, emir şeyh hamed bin halife al tani ile bir araya geldi. katar emiri'nin sarayındaki görüşmeye dışişleri bakanı ahmet davutoğlu ile enerji ve tabi kaynaklar bakanı taner yıldız da katıldı.

edinilen ilk bilgilere göre görüşmelerde türkiye-katar ilişkileri ele alındı. ekonomi, ticaret, enerji ve kültür alanlarında iş birliğinin artırılması konuşuldu. suriye'de son durum, filistin-israil sorunu ve mali’de yaşananlar da liderlerin gündemindeydi. 

erdoğan daha sonra katar başbakanı ve dışişleri bakanı şeyh hamed bin casim bin cebr al tani ile de bir araya geldi. 
 

katar basınına göre, doha yönetimi gaz ticareti konusunda türkiye ile işbirliği yapmak istiyor. katar, dünyanın önde gelen doğalgaz tedarikçilerinden.

suriye'de aynı saftalar

türkiye ve katar, suriye’deki krizin çözümü için de aynı safta yer alıyor.

iki ülke de, suriye’de esad’ın içinde yer almayacağı bir siyasi çözüme gidilmesinden yana. türkiye ve katar, bir geçiş hükümeti kurulmasını, seçimler yapıılmasını ve yeni bir anayasa hazırlanmasını istiyor.

doha yönetimi, erdoğan’ın ziyaretinden iki gün önce suriye için insani yardım kampanyası başlatmıştı. katar, suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 7 milyon dolarlık gıda ve ilaç yardımı yapmayı planlıyor. 

samaras'la görüşme

öte yandan, başbakan erdoğan doha'da, yunanistan başbakanı antonis samaras’la da bir araya geldi.

iki lider arasındaki görüşmede, batı trakya’daki türk azınlığın durumu ele alındı. erdoğan, samaras’ın, yunanistan parlamentosu'nun atina’ya cami inşa edilmesine onay verdiği haberini verdiğini söyledi

erdoğan ayrıca türkiye ve yunanistan arasındaki 2. yüksek düzeyli işbirliği konsey toplantısının 5 mart’ta ankara’da yapılacağını açıkladı. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;