Türkiye

Erdoğan kürtaj yasağı istedi

"Her kürtaj bir Uludere'dir" cümlesiyle gündemi değiştiren Türkiye Başbakanı, Sağlık Bakanı'yla görüştüğünü ve yasa için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

ABD'den örnek

'Her şeyle ilgilenirim'

Rapor hazırlanıyor

Erdoğan kürtaj konusuyla ilgilenmesini eleştirenlere de yanıt verdi. [AFP]

türkiye başbakanı recep tayyip erdoğan, hükümetin kürtajla ilgili yasal düzenleme üzerinde çalıştığını açıkladı. geçtiğimiz hafta "her kürtaj bir uluderedir" cümlesiyle konuyu gündeme taşıyan erdoğan, istanbul'da katıldığı özel bir hastane açılışında yine aynı konuya değindi. 

kürtajı bir cinayet olarak gördüğünü tekrarlayan erdoğan, ''zaten bakanıma söyledim, kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve bu yasayı çıkartacağız'' dedi.
 
kürtaja karşı abd'de büyük mücadele verildiğini ve bazı yasal düzenlemelerin gündeme geldiğini anlatan erdoğan, ak parti hükümetinin de benzer şekilde bir yasal düzenleme üzerinde çalıştığını söyledi.
 
türkiye başbakanı, "batının birçok toplumunda aynı şekilde bununla ilgili çıkarılmış yasalar var. şimdi biz de bunu çalışıyoruz. bunun bizim değerlerimizde bir defa yeri var. buna müsaade edilmez. allah göstermesin, bir ölüm tehdidi gibi şeyler, onlar ayrı konular" ifadesini kullandı.

'sezaryenle en fazla iki çocuk oluyor'
 
sezaryenle ilgili görüşlerini de yineleyen erdoğan "bunun türkiye'nin nüfusunun kontrol etme operasyonu olduğunu tekrarlıyorum. çünkü sezaryenle en fazla iki çocuk oluyor" diye konuştu.
 
'her şeyden sorumluyum'
 
kendisinin bu konularla ilgilenmesini eleştirenlere yanıt veren erdoğan, "bu ülkedeki her şeyden sorumluyum ben, her şeyle ilgilenirim" ifadesini kullandı.
 
erdoğan kürtaj ve sezaryenle ilk kez geçen cuma günü uluslararası nüfus ve kalkınma konferansı eylem programı'nın uygulanmasına ilişkin konferasnta yaptığı konuşmada değinmişti. erdoğan, "sezaryenle ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım ve bunu bir cinayet olarak görüyorum. kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. buna kimsenin müsaade etme hakkı olmamalı. ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz ha doğduktan sonra öldürürsünüz. hiçbir farkı yok" diye konuşmuştu. 
 
başbakan partisinin cumartesi günü düzenlenen genel merkez kadın kolları 3. olağan kongresi'nde kendisini bu sözlerinden dolayı eleştirenlere, “her kürtaj bir uludere’dir diyorum. anne karnında öldürmenin doğumdan sonra öldürmekten ne farkı var?” diye seslenmişti.
 
'yasaklanacak mı?'
 
diğer yandan sağlık bakanı recep akdağ ise gazetecilerin 'kürtajın yasaklanması gündemde mi?'' sorusuna bir rapor hazırladıklarını söyleyerek yanıt verdi.
 
akdağ, ''o raporda 10 hafta kriterini de dikkate alacak bir çalışmanız var mı?'' sorusu üzerine ise, ''o konuları da tartışacağız. hazırlanacak raporu ben kendi başıma kararlaştıracak değilim. bakanlar kurulu'na götüreceğiz'' dedi.
 
akdağ sezaryen ve kürtajın tıbbi gereklilik olmadıkça asla başvurulmaması gereken bir yöntem olduğunu söyledi. 
 
akdağ, kamuoyundaki tartışmalarda sadece kadının haklarından bahsedildiğini belirterek, halbuki bebeğin de hakkı var. tabii ki kadın kendi vücuduyla ilgili belli haklara sahiptir; sahip olmalıdır ama ortada bir canlıdan bahsediyoruz. onun için 'kadının hakkıdır' diyerek böyle bir tartışmaya girmek çok yanlış. tabii ki tıbbi gereklilikleri bütün bu tartışmaların dışında tutuyoruz'' dedi.
 
kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;