Türkiye

Erdoğan: Milli seferberlik ilân ediyorum

Muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir. Bugün de adı konulmamış bir Sevr tehdidiyle karşı karşıyayız” dedi. Erdoğan, “Tüm terör örgütlerine karşı milli seferberlik ilân ediyorum. Her kim bu örgütlerle ilgili bir şey görürse, duyarsa, hemen güvenlik güçlerine haber vermelidir" diye konuştu.

[Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, cumhurbaşkanlığı külliyesi'ndeki 32. muhtarlar toplantısı’nda konuşuyor. konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

“deaş saldırısında verdiğimiz şehit sayısı 300 civarındadır. fırat kalkanı harekâtı’nda 17 şehidimiz var. 15 temmuz’da 248 şehidimiz var.

bölücü örgüte yönelik operasyonlarda örgütün kaybı 9 bin 500’ü buldu. aralarında elebaşları da var. ayrıca 40 bin gözaltı ve 10 bin tutuklama var.

fetö’ye yönelik operasyonlarda tutuklu sayısı 40 bini geçti. hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık ve bırakmayacağız.

'en az istiklâl harbi kadar kritik'

ülkemiz bir ateş çemberinden geçiyor. yaşadığımız dönem en az istiklal harbi kadar önemlidir, kritiktir.

hem bölgemiz, hem ülkemiz üzerinde çok sinsi ve alçak oyunlar oynanıyor. üst akıl dediğim şey, her gün yeni şeytanlıklarla karşımıza çıkıyor.

bugün de adı konulmamış bir sevr tehdidiyle karşı karşıyayız. gezi’de sokakta başaramadıklarını, emniyet yargı darbesiyle elde etmek istediler. en nihayetinde darbeyle sonuca ulaşmaya çalıştılar. bu saldırıların hedefi şahsımız, hükümetimiz, partimiz değil, saldırıya uğrayan bizim şahsımızda somutlaştırdıkları yeni türkiye mücadelesidir. ”

“akdeniz’in karanlık sularında boğulmayacağız”

“ülkemizi viraneye çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. irak, suriye, libya ve daha birçok yerde bunu yaptılar ama bize yapamayacaklar. ülkemizi terk etmek zorunda kalıp akdeniz’in karanlık sularında boğulmayacağız.

millet olarak yeni bir ahitleşmeye gitmemiz, yeni bir mefkûre birliği oluşturmamız gerekiyor. gün çekişme, çatışma, husumet, eski defterleri karıştırma günü değildir. eğer birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmezsek, yarınlarımıza güvenle bakamayız.”

“milli seferberlik ilan ediyorum”

"buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, anayasamızın 104. maddesine göre türkiye cumhuriyeti devleti'nin başı olarak, pkk'sıyla, deaş'ıyla, fetö'süyle, dhkp-c'siyle ve tüm diğerleriyle, adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun, tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum.

milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastedenin başını ezmezsek bekamızı sağlayamayız. bayrağımızı indirmeye kalkanın kolunu kanadını kırmazsak şehitlerimize mahcup oluruz. vatanımızın tek bir karış toprağına dahi göz dikenin gözünü çıkarmak bizim namus borcumuzdur, bunu da böyle bilelim.

tüm güvenlik güçlerimize sesleniyorum; terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı devletiniz de milletimiz de sizin yanınızdadır, arkanızdadır. yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin. herkes bu milletin istiklâl ve istikbâline kast etmenin sonucunun ne olduğunu görmelidir.  bundan sonra dağdaki teröriste de, şehirdeki teröriste de, onları destekleyen hiç kimseye bir an bile huzur yok, rahat yok, bu böyle biline."

erdoğan'ın konuşması devam ediyor...

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;