Türkiye

Erdoğan: Provokasyonlar başarılı olmadı

Başbakan, "Kürt olduğu için Said-i Nursi'nin yanına gitmeyenler şimdi de çözüm sürecini sabote etmek için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

Telefon dinlemelerine de tepki gösteren Erdoğan, "İki insan arasındaki mahrem görüşme dinlenir mi?" dedi. [AA]

kürt sorunu’nun çözüm süreciyle ilgili konuşan başbakan recep tayyip erdoğan, "türkiye'nin terör meselesini çözmesinden rahatsız olanlar var, gençlerin ölmüyor olmasından, annelerin ağlamıyor olmasından rahatsız olanlar var. kardeşlerim sizin artık kepenkleriniz kapanmıyor ya bundan rahatsız olanlar var, artık silahlar konuşmuyor ya bundan rahatsız olanlar var" dedi.

muş'ta yağmur altında miting yapan erdoğan, fethullah gülen’e yüklendi: "değerli kardeşlerim said-i nursi, 'mekke'de olsam ülkeme dönmek isterim' diyordu. birinci dünya savaşı'nda bu bölgede savaştı, vatanını savundu, esir düştü, sibirya'ya götürdüler. ama güya said-i nursi, değerli kardeşlerim said-i nursi'nin peşinde olduğunu söyleyen pensilvanya'daki bu zat said-i nursi gibi hareket etmedi. said-i nursi sibirya'dan hemen fırsatı bulup türkiye'ye döndü ama bu zat türkiye'den 99'da biliyorsunuz başka bir ülkeye kaçtı, gitti. ve çok enteresan kürt olduğu için said-i nursi'nin yanına gitmeyenler şimdi de çözüm sürecini sabote etmek için ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

erdoğan, "kardeşlerim bakınız, çok provokasyonlar yaptılar. oslo'da yaptılar, ardından mit müsteşarımı tutuklamak istediler. paris'te suikastler yapmak istediler, gezi olayları dediler, ekonomik durumu bozmak dediler, çözüm sürecini durdurmak dediler, ama başarılı olamadılar" dedi.

erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"şimdi sms'ler atıyorlar, 'ak parti'nin dışında kime oy verirseniz verin; chp'ye, mhp'ye, bdp'ye herkese verin, yeter ki ak parti'ye vermeyin.' ya iki sene öncesine kadar ak parti'ye oy vermek doğruydu da, ak parti aynı ak parti, şimdi ne oldu da 'ak parti değil de oralara' diyorsun. o zaman sende bir hal var. 10 sene önce farklı bugün farklı, burada bir numara var. rant, rant, rant, mama kaybolunca her şey bozuldu"

telefon dinlemelerine tepki gösteren erdoğan, "iki insan arasındaki mahrem görüşme dinlenir mi? hele hele başbakanın cumhurbaşkanı ile veya başbakanın bakanlarıyla yaptığı görüşmeler dinlenir mi" diye konuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;