Suriye'de iç savaş

Erdoğan, Putin’e tepkili

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'ye Suriye'de IŞİD'i vuracağı bilgisini vermesine rağmen harekâtın ılımlı muhalif unsurlara yöneldiğini söyledi; bunu 'manidar' olarak niteledi. Cumhurbaşkanı, Putin ile yeniden görüşeceğini belirtti. İşte Erdoğan'ın Al Jazeera Arapça kanalına yaptığı açıklamalar...

moskova’da bir hafta önce devlet başkanı vladimir putin ile görüşen cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, putin'e türkiye, amerika ve rusya ile ortak çalışma grubu önerdiğini, dışişleri bakanlarını görevlendirdiklerini, üzerinden bir hafta geçmeden böyle bir hamle geldiğini söyledi.

al jazeera arapça'ya konuşan erdoğan, suriye'deki saldırılarından önce rusya'nın türkiye’ye, "işid'e karşı bir harekât yapılacağı" yönünde bilgi verdiğini ama harekâtın rejime karşı mücadele eden ılımlı unsurlara yapıldığını, bunun "çok manidar" olduğunu ifade etti.

putin ile yeniden görüşeceğini belirten erdoğan, "bu konudaki üzüntülerimi de kendisine aktarmak istiyorum. attıkları adımı yeniden gözden geçirmelerini kendisinden isteyeceğim" diye konuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;