Türkiye

Erdoğan: Sigarayla mücadelenin destekçisiyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sigarayı Bırakma Günü'nde verdiği kabulde sigaraya karşı mücadeleyi devam ettireceğini; zararlı alışkanlıkları teşvik eden, müzik, film, roman, şiir tarzı eserlerin arkasında sigara endüstrisinin finansal desteğinin olduğuna inandığını söyledi.

Erdoğan, Sigarayı Bırakma Resepsiyonu verdi. [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, 9 şubat sigarayı bırakma günü dolayısıyla düzenlenen kabulde, aralarında sigarayı bırakmalarına vesile olduğu kişilerin de bulunduğu davetlilerle bir araya geldi.

“sigara içme özgürlüğü olamaz. asıl olan sigara içenin değil, sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır” diyen erdoğan, “devlet hırsıza karşı nasıl mal sahibini, teröriste karış nasıl masum vatandaşı korumak mecburiyetindeyse tütüne, alkole, uyuşturucuya karşı da vatandaşını o şekilde kollamak zorundadır. cumhurbaşkanlığı adına ve şahsi olarak arkasındayım, destekçisiyim bu mücadelenin" dedi.

‘roman, şiir ve filmlerle teşvik ediliyor’

bazı ülkelerde sigara içenlerin ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü dile getiren erdoğan, roman, şiir ve filmlerle bağımlılığın teşvik edildiğine inandığını söyledi.

"sigara endüstrisinin gelişmiş ülkelerde kaybettiği pazar payını diğer yerlerde telafi etme peşinde olduğu anlaşılıyor. açıkçası sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan alışkanlıkları teşvik eden, müzik, film, roman, şiir tarzı eserlerin arkasında aynı endüstrinin büyük finans gücünün yattığına da inanıyorum.

ülkemizde de bu yöntemin özellikle bir dönem yaygın olarak kullanıldığını biliyoruz. dikkat ederseniz 1960'ların, 1970'lerin filmlerinin neredeyse tamamında sigara ve alkolün ön planda olduğunu görürsünüz."

erdoğan'ın konuşmasının ardından sanatçı ferdi tayfur, "sigarayı bıraktım" isimli şarkısını söyledi.

4 yılda 2,2 milyon azaldı

sağlık bakanlığının düzenlediği kampanya ile sadece 2015'te 141 binden fazla kişinin sigara tedavisi için ücretsiz ilaç desteği aldığını söyleyen erdoğan, 2010'dan beri danışma hattıyla da 23,5 milyondan fazla çağrıya cevap verildiğini söyledi.

son 4 yılda sigara kullanımının 2,2 milyon azaldığını dile getiren cumhurbaşkanı, “sigara ve diğer zararlı alışkanlıklar konusunda mahalle baskısı gereklidir. bu illetin pençesine düşeni uyarmalı, bunda ısrarcı olmalıyız. bunu sevdiğimiz için yapıyoruz” dedi.

sosyal medya mesajı

resepsiyona sağlık bakanlığı’nın düzenlediği kampanya çerçevesinde sigarayı bırakmış 200 kişi, erdoğan’ın isteği ile sigarayı bırakanlardan temsili 40 kişi, sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu, ve sporcular katıldı.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, sosyal medya hesaplarından da sigarayı bırakma çağrısında bulundu. erdoğan, "bugün sigarayı bırakma günü. sigara içen vatandaşlarımıza dumansız, zehirsiz bir hayat için sigarayı bırakmaları çağrısında bulunuyorum. tüm vatandaşlarımızı #hayatsigarasızgüzel çağrımıza kulak vermeye ve destek olmaya davet diyorum" yazdı.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;