Gülen örgütü soruşturmaları

Erdoğan: Suikastçı FETÖ'ye mensup

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Büyükelçi Karlov'u öldüren saldırganla ilgili "FETÖ terör örgütüne mensup olduğudur yani bunu gizlememize filan gerek yok" dedi.

[Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, arnavutluk cumhurbaşkanı bujar nishani ile cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde bir araya geldi. erdoğan, ortak basın toplantısında rus büyükelçi karlov'un öldürülmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"bağlantıların öncelikli olanı tamamıyla feto terör örgütüne mensup olduğudur yani bunu gizlememize filan gerek yok. yetiştiği yerden tut, iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor. bundan sonraki süreci de tabii şu anda rusya'dan da biliyorsunuz gelen soruşturma heyetiyle bizim soruşturma heyetlerimiz birlikte çalışmalarını yürütüyorlar. birlikte bu çalışmayı yapmak suretiyle de temenni ediyorum ki en kısa zamanda bir neticeye varılacak. bu kişinin yurt dışındaki bağlantıları nelerdir, buna yönelik de bazı ipuçları var. şu anda milli istihbarat teşkilatımız, diğer soruşturma birimlerimiz, çalışmalarını sürdürüyor. nihai neticeyi, neticelendikten sonra açıklayacağız."

cumhurbaşkanı, saldırganın sağ yakalanamaması ile ilgili olarak da "canlı yakalamak istediğiniz aman, istanbul'da böyle oldu, bir tanesini canlı yakalayalım dediler oradaki 5 polisi şehit etti. bu anlık ruh haliyle ilgilidir." dedi.

"el bâb tamamıyla  kuşatma altındadır"

erdoğan ayrıca el bâb'ın tsk ve öso tarafından tamamiyle kuşatıldığını belirtti ve şunları söyledi:

"akşam saatlerinde genelkurmay başkanımızla görüştüm. şu anda el bâb tamamıyla özgür suriye ordusu ve askerimiz tarafından kuşatma altındadır. tabii deaş artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak, el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor. bu son kısımda tabii maalesef birkaç şehidimiz, yaralılarımız oldu ama artık el-bab'ın halep'le olan yol hattı tamamıyla özgür suriye ordusu ve askerin kontrolü altında. temenni ederim ki el-bab çok daha uzamadan tamamıyla düşer ve el-bab'ın kendi insanı, halkı kendi topraklarına yerleşme imkanını bulmuş olur."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;