Suriye'de iç savaş

Erdoğan: Suriye sevgisi varsa bırakıp gitsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "geçiş sürecinde Esed'li çözüm" sözlerine açıklık getirdi. Suriye politikasında değişiklik olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Esed ile asla Suriye'nin kurtuluşu söz konusu olamaz. Zerre kadar Suriye'ye sevgisi varsa, bırakıp gitmelidir" dedi.

[Fotoğraf:AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, perşembe günü bayram namazı çıkışı yaptığı açıklamada sarf ettiği "suriye'de geçiş sürecinde esed'li bir çözüm olabilir" sözlerine açıklık getirdi. gazetecilerin sorusu üzerine, "suriye politikasıyla ilgili türkiye'nin yaklaşımı, başbakanlığım döneminden itibaren neyse bugün de aynıdır" diyen erdoğan, "esed ile asla suriye'nin kurtuluşu söz konusu olamaz. esed, eğer zerre kadar suriye'ye sevgisi varsa, zerre kadar suriye halkına sevgisi varsa bu işi bırakıp gitmek durumunda" dedi.

"bizim suriye'nin içiyle herhangi bir derdimiz yok ama 911 kilometre sınırımızın olduğunu da ne esed unutmasın ne de dünya unutmasın" diyen cumhurbaşkanı, "911 kilometre sınırımız var ve her an biz oradaki terör örgütlerinin tehdidi altındayız. biz buna bir yere kadar sabrederiz. sabrın da bir sınırı var" ifadelerini kullandı. erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

"benim söylediğim, özellikle burada şu anda biliyorsunuz bir daeş olayı söz konusu. diğer tarafta diğer örgütlerin yaklaşımı ortada. diğer taraftan da rejim ortada. şimdi burada bütün bu çalışmalarda hangi ülkeler bu işin kotarılmasına girecekse, burada böyle bir çalışmayı yapacaksa, bu çalışma sürecini ben ifade ediyorum. geçiş süreci dediğim olay budur."

hacda izdiham

mina'da meydana gelen izdihamın ardından suudi arabistan yönetiminin bazı kararlar alacağına inandığını ifade eden erdoğan, suudi yönetimine eleştirileri de doğru bulmadığını belirtti. erdoğan, şunları söyledi: 

"kalkıp da illa suudi arabistan'a burada bir fatura, suçlusu buymuş gibi böyle bir yaklaşımı doğrusu ben doğru bulmuyorum. tam aksine suudi arabistan, şu ana kadar katıldığım hac farizasında, umrede orada yapılan organizasyon çalışmalarını, hassasiyeti de yakından bilen bir insanım.

dolayısıyla burada kalkıp da 'bu organizasyon yanlıştı, şöyleydi, böyleydi' deme yerinde değilim. ben inanıyorum ki suudi arabistan yönetimi inşaat olayından sonra nasıl çok daha farklı, kararlı bir çalışma için kararlar aldıysa bununla ilgili de yine bazı kararları alacaktır."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;