Gülen örgütü soruşturmaları

Erdoğan: Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet” dediği “paralel yapı” için, “Tavanda ihaneti tespit edememenin zaafı içinde olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) heyetini kabul etti. [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, hukuki araştırmalar derneği (huder) heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, “paralel yapı” dediği fethullah gülen cemaati ile ilgili açıklamalar yaptı.

"biz tüm enerjimizi ve zamanımızı adalet sistemimizin yeniden yapılanmasına ayırmışken, 17-25 aralık 2013 tarihinde yargı içindeki bir çetenin ki bu çete tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ise ihanet olan bir çetedir, emniyet içindeki bir grupla birlikte hükümete ve şahsıma yönelik bir darbe hazırlığı içinde olduğu gerçeğiyle karşılaştık ve aldandık. niye? bakıyorsun tabanda ibadet var, ortada ticareti görüyorsun ama tepede, tavanda ihaneti doğrusu tespit edememenin zaafı içinde olduk."

"kendilerine imam olarak tayin edilen..."

"yargıyı gerçek anlamda adalet üreten bir mekanizma haline getirmek için gerçekleştirdiğimiz reformların, bu grup tarafından kendi amaçları doğrultusunda istismar edildiğini gördük. hâkim, savcı unvanı taşıyan bazı insanların kendi ülkelerine, milletlerine ihanet ederek başlattıkları bu girişimi, hamdolsun, milletimizin ve sizlerin desteğiyle akamete uğrattık. hukukun ve vicdanlarının değil, bağlı oldukları bir yapının ve kendilerine imam olarak tayin edilen birtakım kişilerin emrine giren bu hâkim ve savcılar, adalet sistemine gerçekten çok ciddi zarar verdiler."

"bazıları kaçtı, kovalıyoruz"

"bunların bir bölümü yargı önünde hesap veriyor, bazıları yurtdışına kaçtı, kovalıyoruz. 'inlerine gireceğiz' demiştik, gireceğiz. onlar kaçacak, biz kovalayacağız. bir kısmıyla ilgili soruşturmalar devam ediyor ama biliyoruz ki hâlâ yargının içinde bu yapının mensubu olan kişiler var. bunları biliyoruz, isim isim biliyoruz. karşımızdaki yapı ne kadar alçak, ne kadar hain olursa olsun, biz mücadelemizi hukuk devleti ilkeleri sınırları içinde yürütmek mecburiyetindeyiz. çünkü bu ülke yol geçen hanı değildir."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;