Bilim-Teknoloji

Erdoğan: Türkiye 5G'ye geçmeli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 4G ile zaman kaybetmeden, iki yıl içerisinde 5G'ye geçmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom 175. Yıl kutlamasında konuşma yaptı. [Anadolu Ajansı]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan türk telekom'un 175. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, dünyada 5g'nin, 3g altyapısı olan türkiye'de ise 4g'nin konuşulduğunu belirterek, "4g ile zaman kaybetmemize gerek yok. iki yıl içerisinde türkiye de 5g'ye geçmeli. aksi takdirde türkiye adeta 4g'li bir çöplük haline döner" dedi. 

cumhurbaşkanı erdoğan 4.jenerasyon mobil altyapısı (4g) ile ilgili olarak şu sözleri söyledi: 

"şimdi 4g meselesi konuşuluyor. ben de diyorum ki, dünya şu anda 5g'yi konuşuyor, biz 3g'deyiz. dolayısıyla 4g ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. öyleyse biz şu anda 3g ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde türkiye de 5g'ye geçmeli. biz buna adım atmalıyız. aksi takdirde türkiye adeta 4g ile bir çöplük haline döner. bunu aşmamız lazım. 3g'de iyi bir noktadayız, sabırlı olalım, 5g'ye çalışalım, 3g'den 5g'ye atlayalım. yapmamız gereken bu. bunu yapar mıyız? kesinlikle yaparız. bu safhalara biz iyi geldik."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;