2014 Yerel seçim

Erdoğan: Vakti gelince açıklarlar

Başbakan Erdoğan, Hatay'da yine Gülen Cemaati'ni hedef aldı, "Bunlar Cumhurbaşkanı'nı bile dinliyorlar. Şu anda verileri depolamışlar. Vakti gelirse onu da açıklayacaklar" dedi.

Konular: Türkiye, AKP

Haberin Öne Çıkanları

'Bunların hepsi çete'

'Polis aracına su vermediler'

'Hesabı soruluyor'

Erdoğan, "İnsanların yatak odalarına kadar girip kayıt yapandan âlim olmaz" dedi. [AA]

adalet ve kalkınma partisi (ak parti / akp) genel başkanı ve başbakan recep tayyip erdoğan, antakya itfaiye meydanı'nda düzenlenen mitingde "insanların yatak odalarına kadar girip kayıt yapandan âlim olmaz. bakanları mahkeme kararıyla bile dinleyemezsiniz. cumhurbaşkanı'nı bile dinliyorlar. şu an açıklama yapmıyorlar. 'şu an başbakan ile uğraşıyoruz' diyorlar. ama vakti gelirse onu da açıklayacaklar" diye konuştu. 

erdoğan, geçmişte cumhuriyet halk partisi (chp) ve milliyetçi hareket partisi'nin (mhp) de aynı durumla karşılaştığını, ancak bu partilerinin bugün cemaat'le birlikte hareket ettiğini söyledi:

"bunlar aslında chp’nin de mahremiyetini izledi. baykal’ı öyle devirdiler. mhp’nin de mahremini yayınladılar. şimdi chp ve mhp pensilvanya kuyruğunda siyaset yapıyorlar. chp içindeki milletvekillerini merak ediyorum. mhp, okyanus ötesine verip veriştiriyordu, o da dut yemiş bülbüle döndü. onlar birbirlerine yol arkadaşı olsunlar, biz sizinle beraber yürüyelim." 

'bunlara su yok'

"bunların terör örgütünden hiçbir farkı yok" diyen başbakan erdoğan, cemaat'in yayın organlarını boykot çağrısı yaptı:

"bundan sonra bizden bunlara su yok, su. bunların yayın organlarını sakın ha satın almayın, yandaşlarının yayın organlarını, asla satın almayın. bunlara dersi böyle vermek lazım." 

gülen'in abd'de kalmasını da eleştiren erdoğan, "geçenlerde 'uzun adam'a sesleniyor, 'o uzun çok hainlik yaptı' diyor. uzun hainlik yapmış. ben bu milletime ihanet içinde olmadım hamdolsun. sadece hizmetinde bulundum. ama sen dürüstsen, eğer samimiysen, niçin bu ülkeden 1999'da herhangi bir suçun yoktu madem, buradan kaçıp da pensilvanya'ya gittin? niye kaçtın, neden? demek bir su kaçığı var" diye konuştu.

'aday yapmadıklarımızı aday yapıyorlar'

erdoğan muhalefetle ilgili sözlerine şöyle devam etti: 

"mhp demek baskı demektir, zulüm demektir. chp demek başörtüsü yasağı demektir, kuran’ın öğretilmesine engel çıkarmak demektir. chp demek çöp, din istismarı, karmaşa ve kaos demektir. chp genel müdürü hakkari’ye gidiyor bayrağından utanıyor, elazığ’a gidiyor başörtülü aday gösteriyor, çorum’a gidiyor ülkücüden aday yapıyor. bunların hatay’da teşkilatları yok mu? bir tane aday yapacak adam bulamadılar mı? bizim memnun kalmayıp aday yapmadığımızı aday yapıyorlar."

'reyhanlı'da chp ile bağlantılı kişiler'

türkiye’nin büyümesini hazmedemeyenlerin ahlaksızca saldırılar başlattıklarını söyleyen erdoğan, "bu saldırının ilki reyhanlı’da 10 ay önce yapıldı" dedi ve saldırıda chp ile bağlantılı kişiler olduğunu söyledi.

"güvenlik birimleri türkiye içindeki sorumluları yakaladılar. dışarıdaki sorumlulardan da hesap soruldu, soruluyor. hatay içinden bu alçakça saldırıya destek verildiğini öğrendik. saldırıda chp ile bağlantılı kişilerin burada isminin geçtiğini söyledik. chp umursamadı, esed’in azılı katillerine neden sempati duyduğunu siz daha iyi biliyorsunuz. hatay’ı karıştırmak için elinden geleni yapan chp, istanbul’u, malatya’yı, adıyaman’ı karıştırmak için elinden geleni yapıyor." 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;