Gülen örgütü soruşturmaları

Erdoğan: Yeter ki devletle iş yapmasınlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklarına yönelik eleştirilere "Sosyal faaliyetlerde de bulunacaklar, iş de yapacaklar, yeter ki devlette iş yapmasınlar. Ben buna önem veriyorum" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize ve Trabzon'da toplu açılış törenlerine katıldı. [Fotoğraf: AA]

trabzon'da toplu açılış töreninde konuşan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, çocuklarına yönelik yapılan eleştirilere tepki gösterdi. erdoğan şöyle konuştu:

"erkek evlatlarıma da taktılar, onlarla da çok uğraşıyorlar, yazıyorlar, çiziyorlar, vesaire. 'şu vakıfta var, bu vakıfta var'. tabii olacaklar, sizden mi izin alacağız? benim evlatlarım bu ülkenin vatandaşı değil mi? bu ülkenin vatandaşı. sosyal faaliyetlerde de bulunacaklar, iş de yapacaklar, yeter ki devlette iş yapmasınlar, olay bu kadar. ben buna önem veriyorum."

cumhurbaşkanı erdoğan, gülen cemaati lideri fethullah gülen'e yönelik eleştirilerini de sürdürdü. pensilvanya'da yaşayan gülen'e, "niye pensilvanya'da duruyorsun, gelsene. bak hepsi buradan kaçmaya başladılar. niye kaçıyorsunuz ya?" diye seslendi. cumhurbaşkanı, "milli güvenlik kurulu’ndan kararı çıkarttık. legal görünüm altında illegal örgüt çalışması yapan örgütler içinde paralel yapı da var. çalışmalarımız bitti, hükümetimize gönderildi ve hükümetimiz de imzaları atacak. ondan sonra milli güvenlik siyaset belgesi’ne de girecek" dedi.

"içlerindeki başörtü düşmanlığı hiç bitmedi"

erdoğan trabzon'dan önce de memleketi rize'de katıldığı toplu açılış töreninde muhalefeti eleştirdi. erdoğan özellikle başörtüsü ve imam hatip liseleri üzerinden chp'yi hedef aldı. şunları söyledi:

"ana muhalefetin genel başkanı rahatsız olmuş. benim hemşehrilerimle bir araya gelmemin demokrasiye zarar verdiğini söylüyor. aynı zihniyetteki bir gazeteci de daha önce sovyetler birliği dönemine övgü düzüp, milletimizi tahrik ederek demokrasinin sandıktan geçmediğini söylemişti. hatta daha ileri gidip, ana muhalefetin terör örgütünün güdümündeki partiyi ittifak yapmaya, silahlı ya da silahsız mücadeleye davet etmişti. bu gazeteci geçtiğimiz günlerde ana muhalefetin tv'sinde ne diyor biliyor musunuz; 'başını örten kadın özgürlüğünden vazgeçmiştir.' içlerindeki başörtü düşmanlığı, inanç düşmanlığı hiç bitmedi. kardeşlerim bunlara gereken cevabı 7 haziran’da vermeye hazır mısınız?"

erdoğan'ın hedef aldığı isim gazeteci ayşenur arslan geçtiğimiz günlerde halk tv'de katıldığı programda "başını örten kadın benim düşünceme göre özgürlüğünden vazgeçmiştir" ifadesini kullanmıştı.

'problem sapık zihniyetlerde'

erdoğan chp'ye yönelik eleştirilerine şu sözlerle devam etti: 

"ana muhalefet partisinin ankara’da hem de listenin ilk sırasında milletvekili bir bayan var. bu aday kim biliyor musunuz? 28 şubat döneminde insanlarımızın inancına, bilhassa başörtülü kızlarımıza yönelik baskıların en büyük savunucusudur. biliyorsunuz başörtüsünü serbest bırakmak için bir anayasa değişikliği yapmıştık. hani meşhur '411 el kaosa kalktı' diye başlığın atıldığı o günü hatırlıyorsunuz değil mi? aym bu değişikliği iptal etmiş, o zaman genel başkanı olduğum partiye kapatılma davası açıldı. başörtülü, başı açık aralarında problem yok. problem bu sapık zihniyetlerde. ne oldu? bu yasalar çıktı, kıyamet mi koptu?"

imam hatip tartışması

imam hatip okulları da erdoğan'ın gündemindeydi: 

"birisi çıktı ne diyor, çok önemli. 'imam hatip okullarının orta kısmını kapatacağız' diyor. bunu kim diyor? chp. fakat şöyle de kamufle ediyor 1+8+4. ana muhalefetin sayın başkanı, biz bu oyunu daha önce gördük. bu senaryoyu daha önce gördük. artık bunları yutturamazsın. müslüman bir kez sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. geçti o iş.

kızlarım kapıdan geri çevrildi. maalesef kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. yurtdışına göndermek zorunda kaldım. gidip amerika’da, ingiltere’de okuyabildiler ama burada okuyamadılar. e erkek evladım da okuyamadı. yüksek puanı olmasına rağmen o da katsayıya takıldı. o da gitti abd’de lisans eğitimini aldı, harvard’da master’ını bitirdi. e niye kıskanıyorlar işte, mesele bu. imam hatipli harvard’da nasıl okur? okur, işte bal gibi okuyor."

erdoğan oylarını artırarak barajı geçmeyi hedefleyen hdp'ye ise şu sözlerle yüklendi:

"şimdi de birisi çıkmış, arkasında terör örgütü. onun desteğiyle yürüyor zaten. o da diyor ki 'işçilerin kâbe'si taksim’dir'. ah benim kürt kardeşlerim. benim kürt kardeşlerim dindardır. ama kalkıp da bu ülkenin müslüman insanlarına, kalkıp kâbe’yi taksim olarak gösterenlere 7 haziran’da gereken dersi verecek misin?"

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;