Gülen örgütü soruşturmaları

Erdoğan'dan Afrika'ya Cemaat uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ülkelerini ismini vermeden bu bölgede okullar açan Fethullah Gülen Cemaati'ne karşı uyardı, ortak mücadele çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ekvator Ginesi'nde, 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde konuşma yaptı. [Fotoğraf: AA]

ekvator ginesi'nde, 2. türkiye-afrika ortaklık zirvesi'nde konuşan cumhurbaşkanı receptayyip erdoğan, afrika ülkelerinde yardım faaliyetleri yürütüp okullar açan fethullah gülen cemaati'ne karşı isim vermeden uyarılar yaptı. 

"türkiye ve afrika ülkeleri arasına sivil toplum örgütü ya da eğitim gönüllüsü maskesiyle giren bazı tehlikeli örgütler olduğunu görüyoruz. ajanlık faaliyetleri daha da somutlaşan bu örgütlere karşı devlet ve hükümet başkanı arkadaşlarımızın daha hassas olacağını düşünüyoruz. eğitim ve insani yardım görüntüsü adı altında türkiye dahil faaliyet gösterdikleri her ülkede ciddi tehdit oluşturan bu örgüt ya da örgütlere karşı ortak mücadeleye hazır olduğumuzu da vurgulamak isterim."

ebola'ya 5 milyon dolarlık yardım

erdoğan konuşmasında, ebola salgınıyla mücadele eden afrika ülkelerine, türkiye'nin yaptığı yardımların yanı sıra 5 milyon dolarlık ilave bir kaynak ayırdığını da açıkladı.

türkiye'nin afrika’ya sömürgeci olarak bakmadığını da söyleyen erdoğan, "afrika halklarını her zaman kader arkadaşlarımız olarak gördük. afrika ile kendimizi aynı geminin yolcuları olarak hissettik. buraya çıkar odaklı bakanlardan olmadık. her zaman insani, vicdani nazarla yaklaştık. birçok alanda birlikte büyük ilerlemeler sağladık. enerji ve ulaştırma konularında daha derin işbirliğine hazırız. afrika’daki yatırımlarımız toplam 6 milyar dolara ulaştı" dedi.

cumhurbaşkanı erdoğan, uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra yoksulluk, eğitimsizlik ve salgın hastalıklar için afrika ülkeleri ile işbirliğine hazır olduğuklarını da belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;