Genel seçim

Erdoğan'dan 'erken seçim' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarıyla ilgili, "Meclis çalışamaz hâle getirilirse düşünülebilir" dedi. Erdoğan dövizdeki yükseliş için ise vatandaşa çağrı yaptı, 'Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin, bunları TL'ye dönüştürsün' diyorum" diye konuştu.

[Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, istanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. erdoğan, anayasa değişikliği ile ilgili şunları söyledi.

"öyle ya da böyle 8 madde geçmiş bulunuyor. bundan sonraki süreç de temenni ederiz ki sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin. bu hafta içinde bu biter ve bittikten sonra da işin zaten asıl sahibine gidecek. asıl sahibi millet. ikide bir tek adamcılık, tek adamcılık, tek adamcılık filan gibi laflar ediliyor. bir defa türkiye'de eğer tek adamcılık konuşulacaksa, tek adamcılığın tek bugüne kadar uygulamasını yapan siyasi parti ana muhalefet partisidir, cumhuriyet halk partisi'dir. daha kuruluşundan beri tek adam üzerine gelmiştir zaten. ilk turda görüldüğü kadarıyla 338-348 arasında gidiş gelişler oldu, şimdi de bu hafta içinde kalan maddeler bu şekilde müzakere edildikten sonra ikinci turu var. ikinci turda da parlamento aynı istikrarını ortaya koyarsa iş asıl sahibine gidecektir. milletimiz de burada nihai kararı verecektir. 

milletimizin vereceği karar neyse o karara da hepimiz 'evet' diyeceğiz ve saygı duyacağız. olay bu... meclis çalışamaz hâle getirilirse (erken seçim) düşünülebilir."

kıbrıs açıklaması

cumhurbaşkanı erdoğan, kıbrıs görüşmeleri ile ilgili de şunları söyledi:

"annan planı'nın artık geçerliliği yok. şimdi yeni bir müzakere sürecidir. bire dört, yani bir dönem kuzey kıbrıs türk yönetimi başkanlık yapacak, 4 dönem güney kıbrıs rum yönetimi başkanlık yapacak, böyle bir şey de olamaz. bunu daha önce de konuşmuştuk; 1'e 2, bir dönem kuzey kıbrıs türk yönetimi liderliği alacak, iki dönem güney kıbrıs rum yönetimi yönetimi alacak. adil olan budur. yani biz orada adil, kapsayıcı bir barış istiyorsak ölçüsü budur. 'bunun dışında bizden kimse bir şey beklemesin' dedik, bunu yetkililerine söyledik."

"kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin"

cumhurbaşkanı, dövüz kurlarındaki hızlı yükseliş içinse şu ifadeleri kullandı:

"bu hafta içinde biz ekonomideki, gerek hükümetteki arkadaşlarımız gerekse benim cumhurbaşkanlığındaki danışmanlarım tekrar bir değerlendirmeyi yapacağız. burada ürkecek herhangi bir şey söz konusu değil ama ben milletime çağrıyı tekrar yapıyorum. 'kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin, bunları tl'ye dönüştürsün' diyorum. eğer bunlar tl'ye dönüşürse inanıyorum ki piyasalar çok daha rahatlayacaktır."

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;