Avrupa

Erdoğan'dan Gauck'a taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 150 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası nedeniyle Almanya Cumhurbaşkanı Gauck'a taziyelerini iletti.

Germanwings havayolu şirketine ait Airbus 320 model uçağın enkazında şu ana kadar cesede ulaşılamadı. [Fotoğraf: Reuters]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, germanwings havayollarına ait uçağın fransa'da düşmesiyle nedeniyle almanya cumhurbaşkanı joachim gauck ile telefonla görüşerek, taziyelerini iletti.

erdoğan, sinan erdem kapalı spor salonu'da bulunduğu sırada gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, uçağın barcelona-düsseldorf seferini yaptığı sırada düşmesi neticesinde 144 yolcu ile 6 mürettebatın hayatını kaybetmesinin türkiye'de de derin üzüntüye yol açtığına işaret ederek, alman mevkidaşına taziyelerini bildirdi.

hayatlarını kaybedenler arasında biri türk kökenli olmak üzere yaklaşık 70 alman vatandaşın bulunduğuna işaret eden erdoğan'ın, bu elim trajediden dolayı dost almanya halkına ve yakınlarını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerini sunduğu kaydedildi.

almanya cumhurbaşkanı joachim gauck'un da almanya ve türkiye arasındaki dostane ilişkilere değinerek, erdoğan'a hassasiyetinden dolayı teşekkür ettiği, en kısa sürede kendisiyle yüz yüze görüşmek istediğini belirttiği öğrenildi.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, kazayla ilgili olarak ispanya kralı felipe ve fransa cumhurbaşkanı françois hollande ile de telefonla görüşmüştü.

kazada 150 kişi ölmüştü

lufthansa havayolları'na bağlı germanwings uçağı, barselona-düsseldorf seferini yaparken düşmüş; uçakta 144 yolcu ve altı uçuş personeli hayatını kaybetmişti.

fransa'nın güneyinde dağa çakılan germanwings uçağını kasten düşürdüğü savcılık tarafından belirlenen yardımcı pilot andreas lubitz'in 2009 yılında 'ağır depresyon nöbetleri' şikâyetiyle psikolojik tedavi gördüğü ve hâlâ bu konuda uzman desteği aldığı ortaya çıkmıştı.

lubitz'in düsseldorf'taki evinde polis tarafından yapılan aramada, yırtılmış halde çalışamayacağına dair sağlık raporu bulunmuştu. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;