Gülen örgütü soruşturmaları

Erdoğan'dan Gülen'e: Birileri koruma altına mı aldı seni?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1999'da Pensilvanya'ya giden Fethullah Gülen'e seslendi. "Neden kaçtın?" diye soran Erdoğan, "Birileri koruma altına mı aldı seni?" dedi.

[Fotoğraf: AA]

istanbul ümraniye'de açılış törenine katılan cumhurbaşkanı erdoğan, "paralel yapı" dediği gülen cemaati'nin lideri fethullah gülen'e seslendi. "neden pensilvanya'ya gittin? birileri koruma altına mı aldı seni?" diye soran erdoğan, şunları söyledi:

"devlet içinde devlet olmaz. neymiş o ya; paralel devlet. nereden çıktı bu ya? sene 99. kaç, pensilvanya’ya git ve orada bazı tohumlar at. kendini gizle. acaba oradan türkiye cumhuriyeti devletini nasıl ele geçiririz… neden kaçtın? ne işin var orada? buraya gel, neden gelmiyorsun? birileri koruma altına mı aldı seni? neden gelmiyorsun? bunlarda imam çokmuş. hepsi de kaçıp gidiyor. bir kısmı zaten cezaevinde. bir kısmı değişik ülkelerde dolaşıyor. inlerine gireceğiz demiştik. girdik, giriyoruz ve girmeye devam edeceğiz. legal görünüm altında illegal terör örgütlerine, yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmez, edilmeyecektir."

"hayalim gerçekleşiyor"

ümraniye eğitim ve araştırma hastanesi kadın doğum ve çocuk hastalıkları ek hizmet binasının açılışını yapan erdoğan’ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

"şimdi hayalim gerçekleşiyor. şehir hastaneleri bir bir hayata geçiyor. bu hastanelere girdiğiniz zaman hastanede yok yok, bütün her şey orada yapılıp oradan çıkacaksınız. her şehrin bir merkezinde şehir hastanesi olacak. adres amerika'nın cleveland'ı değil, her şehrin hastanesi olacak. inşallah eskiden çekmeköybölgesinde devasa uçak pistinin olduğu yere şehir hastanesi kuruyoruz. ikitelli’de başladı, inşası devam ediyor. ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. bunları yapacağız. ihale sürecinde olan 14 şehir hastanesini 2018’de tamamlayacağız."

sağlık çalışanlarına şiddet

"sizlere de yanlış yapıldığını duyuyorum sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. bu tür yanlış yollara sapanları uyarmak istiyorum. sağlık çalışanlarımız özellikle terörle mücadelenin yoğun sürdüğü yerlerde gerçekten çok büyük başarı hikâyeleri yazıyorlar."

"bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset"

"2002'ye kadar parası ve sigortası olmayanlar için sağlığa erişim adeta bir hayâldi. şu anda ana muhalefetin başında olan zatın sosyal sigortaların başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın. hastanelerimizin hâli neydi onu bir öğrenin. böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor. acil servislerde insanların nasıl can çekiştiğini o dönemde çok iyi biliriz. vatandaşın, doktorun verdiği ilacı alamadığı dönemi çok iyi biliriz."

"son 13 yılda ambulans sayımızı 617'den 5 bin 855'e çıkardık. ayrıca uçağından helikopterine... bizim uçak ambulansımız yoktu, helikopter ambulansımız yoktu, şimdi bunlar var. bitmedi. böyle karda kışta dağlara tırmanacaksın nerede? şimdi karda çıkabilmek için paletli ambulanslarımız var. teröre, terör bölgelerine yönelik zırhlı ambulanslarımız var. her durum ve her ihtiyaç için ambulanslarımız mevcut."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;