Türkiye

Erdoğan'dan Külliye turu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana binası ilk kez basına tanıtıldı. Gazetecileri makamında ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphanesini ve çalışma odasını gezdirdi.

cumhurbaşkanlığı basın başdanışmanlığı, atatürk orman çiftliği arazisi üzerine yapılan cumhurbaşkanlığı külliyesi'ni ve makam odasının bulunduğu temsil binası’nı ilk kez tanıttı. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tanıtım turu esnasında gazetecileri makamında kabul ederek, bir süre sohbet etti.

erdoğan’a, binanın vatandaşların ziyaretine de açılıp açılmayacağı soruldu. cumhurbaşkanı, "zaten vatandaşlardan gelenleri böyle zaman zaman arkadaşlar gezdiriyorlar. sadece toplantı yapıp gitmek değil, arzu edenlere mihmandarlar veriliyor, onlar eşliğinde dolaşıyorlar" yanıtını verdi.

cumhurbaşkanı erdoğan, külliye'de en beğendiği yerin makam odası ve kütüphanesi olduğunu söyledi. gazetecilere kütüphanesini ve çalışma odasını gezdiren cumhurbaşkanı, opera binası inşaatı sonrası beştepe millet camii bahçesine dev şemsiyeler ve camiye yeni otopark alanı ekleneceğini söyledi.

‘gündemde tutmayı şık bulmuyorum’

erdoğan bir gazetecinin külliye'ye dair haberlerin sıkça yapılmasını hatırlatması üzerine, “hepsi defaatle, danıştay’ın yanılmıyorsam üç tane kararı var burayla alakalı. ama maalesef sürekli olarak burayı gündemde tutmayı bile ben şık bulmuyorum. bunlar çok çirkin” dedi.

“burası sıfırdan projesiyle, her şeyiyle mükemmel bir şekilde yapılmış ve bu ülkenin temsil makamı” diyen erdoğan, “bunun üzerinde bu kadar böyle provokatif haberler veya dezenformasyon yapmak, bunlar hiç doğru şeyler değil" diye konuştu.

300 bin kitap

cumhurbaşkanı erdoğan kütüphanede 300 bine yakın kitabın bulunduğunu ve bu sayıyı 5 milyona çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

erdoğan daha sonra makam odasında gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

ana bina

cumhurbaşkanı makamının da yer aldığı, üç bodrum, zemin ve dört kattan oluşan ana binada, 56 ofis, 20 toplantı odası, üç koruma odasının da yer aldığı toplam 126 oda bulunuyor. 80 metrelik koridorları olan ana binanın tavan yüksekliği 8 metre.

külliye'de konuk devlet başkanlarına tahsis edilen makam ve toplantı salonları da bulunuyor. konuk başkanlar ziyaretçilerini burada ağırlayabiliyor. makam katında özel kalem, genel sekreter makamı ve milli güvenlik kurulu ile heyetler arası toplantıların gerçekleştirildiği toplantı alanları da var.

mimarlığı şefik birkiye, selim dalaman ve can gökoğuz tarafından gerçekleştirilen binanın dekorasyonunda, geleneksel türk motifleri kullanıldı. binadaki eşyaların çoğunluğu çankaya köşkü’nden getirildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;