Türkiye

Erdoğan'dan muhalefete bayrak tepkisi

Başbakan Erdoğan muhalefet partilerini bayrak indirme olayını istismar etmekle suçladı. "Ey MHP, ey CHP soruyorum, Şemdinli'de, Çukurca'da neden yoksunuz?" diye sordu.

Konular: Türkiye

başbakan recep tayyip erdoğan, ak parti'nin belediye başkanları istişare ve değerlendirme toplantısında, 30 mart yerel seçiminde göreve gelen ve görevine devam eden belediye başkanları ile bir araya geldi. 

erdoğan, chp ve mhp liderlerinin diyarbakır 2. hava komutanlığı'ndaki türk bayrağının indirilmesiyle ilgili hükümete ve genelkurmay'a yaptığı eleştirilere yanıt verdi. erdoğan, kılıçdaroğlu'na, "diyarbakır'daki bayrağı benim indirdiğimi söyleyecek kadar alçalıyor. bendeki vatan, bayrak sevgisinin zerresi yok sende. sen kimsin?" diyerek seslendi. 

genelkurmay başkanı'nın istifasını isteyen mhp lideri devlet bahçeli'ye de, "sen ne zamandan beri cumhurbaşkanı oldun da, istifa istiyorsun. sen önce bir sivas'ın ötesine gitmesini öğren. gidebildiniz mi diyarbakır'a?" diye sordu. erdoğan şunları söyledi: 

"ey bahçeli sen hakkari'ye kaç kez gittin, van'a kaç kez gittin? ey kılıçdaroğlu, bir kez o da bizim zorumuzla hakkari'ye gittin. orada da, muhalefetteki o partiyle anlaşma yaptın, orada türk bayrağı olmayacak diye. o partinin adamları mitingine geldi, oradaki seçimde dördüncü oldun.

ey mhp, ey chp şemdinli'de neden yoksunuz, çukurca'da neden yoksunuz? ama biz oralarda varız. oralar vatan toprağı değil mi? hiç gitmediğiniz, gitmeye cesarete edemediğiniz yerler bayrağa saldırı olunca mı aklınıza geliyor?

bayrağı istismar etmeye başladılar. ankara'da bayrak yakacaksın, hakkari'de bayrağı saklayacaksın, hiç gitmediğin yerde bayrağa saldırı olunca akbabalar gibi üzerine atlayacaksın. hiç kimse bizim bayrak sevgimizi ölçecek kaliteye, kalibreye sahip değildir."   

erdoğan "o alçakça saldırının hesabını tüm yönleriyle soracağız" diyerek, vatandaşlardan da sağduyulu davranmalarını istedi. "büyük devletler böyle zavallı hainler karşısında vakarını yitirmezler, onlar gibi alçalmazlar. hiçbir şehrimizde bu saldırıyı tahrik bahanesi olarak kullananlara aldanmasınlar" ifadelerini kullandı.  

cumhurbaşkanlığı seçimi

belediye başkanlarından 10 ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çalışmalarını başlatmasını da isteyen erdoğan, 10 ağustos'un 2015 genel seçimleri için işaret fişeği olacağını söyledi. 

erdoğan cumhurbaşkanlığı için aday tespit çalışmalarının son aşamaya gelindiğini belirtirken, "adayımız kim olursa olsun, türkiye'de istikrar ve güven ortamını devam ettirecek; paralel yapıyla mücadele, çözüm süreci devam edecek. bizim parti ve politikalarımız şahıslarla kaim değildir. değişiklik olursa bu ak parti'ye güçlendirecek bir değişiklik olacaktır" dedi. 

cemaate karşı uyardı

başbakan erdoğan belediye başkanlarına gülen cemaati'ne ilişkin uyarılarda da bulundu. "yerelde bu örgütün mensupları neye alet olduklarını bilmiyor olabilirler" diyerek, cemaat tabanına gelişmeleri anlatmalarını istedi. erdoğan, ak parti'den ayrılan cemaat yanlısı milletvekili ve belediye başkanları ile cemaate yakın işadamları için "bunlar sizin semtinize dahi uğrayamamalı" dedi.

başbakan erdoğan'ın belediyecilik alanında da uyarıları vardı. belediye başkanlarından fevkalade haller dışında dikey mimariye hayır demelerini istedi. "birilerine rant sağlamak için 100 -150 kat bina yap. oradan yüklensin, götürsün. biz buralarda hassas olmalıyız" dedi. onlardan halkın görüşlerini dikkate almasını isterken de, "sizler şehrin eminisiniz ama sahibi değilsiniz" dedi ve ideolojik yaklaşımlara karşı da dik durmalarını istedi.

 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;