Çözüm süreci

Erdoğan'dan Nevruz mesajı

Nevruz mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Baharla birlikte yeşeren ümitlerimizin, Nevruz Bayramı’yla beklediğimiz neticeye ulaşacağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır Nevruz'u kutlamaya başladı, geleneksel Nevruz ateşi de yakılacak. [Fotoğraf: Faruk Yüce / Al Jazeera Türk]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan nevruz mesajı şöyle:

"nevruz, geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan ortak bir bayram olarak, baharın uyanışı ile simgelenen birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adıdır. bizim kültürümüzde de, orta asya’dan balkanlara kadar tüm canlılığıyla varlığını sürdüren nevruz bayramı, milletimizin, tüm farklılıkları aşarak, geçmişine sahip çıkma ve geleceğini birlikte inşa etme iradesini ifade eder. nevruz’la bayramlaştırılan tabiatın dirilişi, aynı zamanda gönüllerdeki ümitlerin de dirilişidir."

"barış ve sevgi getirmesini temenni ediyorum"

"aşık veysel’in, 'benim sadık yarim kara topraktır' dizesiyle özetlediği  kadim bir geleneğin mensubu olan aziz milletimiz, 'toprak ana' nitelemesiyle de, allah’ın kendisine emaneti olan tabiata verdiği önemi en veciz şekilde ifade etmiştir. 2010 yılından itibaren, birleşmiş milletler tarafından tüm dünyaya kazandırılan bu güzel bayramın, insanlığa barış ve sevgi getirmesini temenni ediyorum."

"ülkemizde de, nevruz’un, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum. baharla birlikte yeşeren ümitlerimizin, nevruz bayramı’yla beklediğimiz neticeye ulaşacağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum. tüm insanlıkla, tüm kardeşlerimizle birlikte, milletimizin 21 mart nevruz bayramı'nı kutluyorum."

kaynak: cumhurbaşkanlık

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;