PKK

Erdoğan'dan Şemdinli açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şemdinli saldırısıyla ilgili, "Devletimiz, tüm kurumlarıyla, milletimizle el ele vererek, bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hâle getirmekte kararlı" dedi. "Devletimizin ve milletimizin bekâsı için, yurt içinde ve yurt dışında, her türlü siyasi, diplomatik, askeri tedbiri almakta kararlıyız" diye de ekledi.

Konular: Türkiye, PKK
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, hakkâri'nin şemdinli ilçesinde 10'u asker 18 kişinin ölümüne neden olan pkk saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. cumhurbaşkanı erdoğan, "devletimiz, tüm kurumlarıyla, milletimizle el ele vererek, bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hâle getirmekte kararlıdır" dedi. erdoğan'ın saldırıyı "şiddetle kınadığı" açıklaması şöyle:

"bölücü terör örgütü pkk'nın, ülkeye ve milletimize saldırma vazifesi doğrultusunda, insani ve ahlâki tüm değerlerden yoksun eylemlerini yoğunlaştırma arayışı içinde olduğu anlaşılıyor. ankara’da teröristlerin etkisiz hâle getirilmeleriyle önlenen girişimin, istanbul’da ise 10 vatandaşımızın yaralanmasıyla neticelenen saldırının ardından, yapılan şemdinli eylemi, bunun en açık ifadesidir."

pkk'nın geçen yıl başlattığı çukur eylemlerinin sonrasında bölge halkı tarafından tecrit edildiğini, dışlandığını vurgulayan erdoğan, bunun üzerine örgüt üyelerinin, gülen örgütü ve işid mensupları gibi, "sadece kan dökmeyi, can almayı hedefleyen saldırılarla varlıklarını ispata yöneldiğini" belirtti.

"suriye ve irak'ta hesapları olan karanlık odakların taşeronluğunu yapan bu örgütün eylem teşebbüslerinin büyük bölümünün aslında halkın desteği sayesinde, güvenlik ve istihbarat kuruluşlarının gayretleriyle önlendiğine" işaret eden cumhurbaşkanı erdoğan, şöyle devam etti:

"maalesef, son şemdinli saldırısında olduğu gibi, önüne geçilemeyen eylemler de yaşanabilmektedir. devletimiz, tüm kurumlarıyla, milletimizle el ele vererek, bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hale getirmekte kararlıdır. insan gücünden teknolojik imkânlara kadar bunun için ne gerekiyorsa seferber ediyoruz. devletimizin ve milletimizin bekâsı için, yurt içinde ve yurt dışında, her türlü siyasi, diplomatik, askeri tedbiri almakta kararlıyız. kendimizin ve çocuklarımızın daha güvenli, huzurlu, müreffeh geleceği için ödediğimiz bedeller, inşallah boşa gitmeyecektir."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;