2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Erdoğan'ın yeminine 16 lider

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine 60'dan fazla ülke ve kuruluştan temsilciler katılacak. 16 ülke devlet başkanı seviyesinde, 8 ülke de başbakan düzeyinde katılacak.

Konular: Türkiye
Erdoğan 28 Ağustos 2014'te yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevine başladı. [Fotoğraf: AFP-Arsiv]

cumhurbaşkanı seçilen başbakan recep tayyip erdoğan’ın 28 ağustos’ta meclis’te yapılacak yemin töreni için hazırlıklar sürerken, törene katılacak ülkelerin temsilcileri de netleşmeye başladı.16 ülke erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yemin törenine devlet başkanı ya da emir düzeyinde temsilci gönderecek türkmenistan, benin, ukrayna, bulgaristan, kazakistan, moldova, katar, makedonya, arnavutluk, somali, kosova, gambiya, kktc, togo, etiyopya, bosna-hersek ve libya törende devletin zirvesiyle temsil edilecek. 
fas, romanya, belarus, gabon, gürcistan, pakistan, ürdün, tacikistan ve nijer’den de başbakanlar törene katılacak.

lavrov ve zarif geliyor

iran, dışişleri bakanı cevad zarif’i yolluyor. bm güvenlik konseyi'nin daimi üyelerinden rusya’yı da dışişleri bakanı sergey lavrov temsil edecek. bmgk’nın diğer daimi üyesi çin’den bakan seviyesinde özel temsilci gelecek. almanya’dan içişleri bakanı karl ernst thomas de maizière, hollanda’dan dışişleri bakanı frans timmermans, suudi arabistan’dan dışişlerinden sorumlu devlet bakanı nizar bin obaid madani, azerbaycan’dan meclis başkanı oktat esedov yemin töreninde hazır bulunacak.

uluslararası kuruluşlardan da avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı (agit), şanghay işbirliği örgütü ve ekonomik kalkınma ve işbirliği örgütü (oecd) genel sekreterlerini yolluyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;