Futbol

Eric Abidal futbolu bıraktı

Eski Fransa Milli Takımı oyuncularından Eric Abidal, kişisel sebeplerden dolayı futbolu bıraktığını açıkladı.

Konular: Spor
Eric Abidal'e üç yıl önce karaciğer nakli yapıldı. [Reuters]

eric abidal nisan 2012'de yapılan karaciğer naklinin ardından tekrar futbola dönmüştü. 35 yaşındaki futbolcu, milli takım formasını 67 kez giydi. son tecrübesini ise kasım 2013'te dünya kupası elemeleri'nde ukrayna'ya karşı yaşadı.

barcelona, lyon, monaco gibi takımlarda top koşturan abidal, futbolu olympiakos forması altında bıraktı. son maçını çarşamba günü panionios'a karşı oynadı, takımı maçı 2-0 kazandı.

abidal, atina'da düzenlediği basın toplantısında "bugün olympiakos forması altında futbolu bıraktığımı açıklıyorum. sebep kişisel. futbolu bırakma zamanım geldi" diye konuştu.

fransız futbolcu, barcelona ile 2009 ve 2011'de şampiyonlar ligi'ni kazandı. dört lig şampiyonluğu yaşadı. fransa ile 2006 dünya kupası'nda final gördü.

barcelona ve olympiakos teknik kadrosunda çalışabileceğini de sözlerine ekleyen abidal, önceliğinin ailesiyle zaman geçirmek olduğunu belirtti: "şu an dinlenme zamanı. ailemle zaman geçirmek istiyorum. kariyerimle ilgili kararları daha sonra alacağım"

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;