Kafkasya

Ermeni-Azeri sınırında çatışma

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan bir asker öldü.

azerbaycan savunma bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ermenistan ordusunun pazar günü ateşkes ihlâli yaptığı belirtildi. ölen azerbaycan askerinin 20 yaşındaki fazil kerimov olduğu duyuruldu.

azeri savunma bakanı zakir hasanov, ölen askere 3. dereceli "askeri hizmet madalyası" verileceğini ifade etti.

mayıs sonunda iki azeri askerin ölmesi, birinin de ağır yaralanmasından sonra azerbaycan, ermenistan sınır hattında tatbikat yapmıştı. azerbaycan tatbikatın planlı olduğunu söylemişti, ancak sınırın her iki tarafı da gergin.

azerbaycan-ermenistan sınırındaki çatışmalar ocak ayından beri artarak devam ediyor. bugüne kadar ölenlerin çoğu azeri askeri. bunun tek istisnası şubat ayında azeri sınırlarına sızmaya çalışan yedi ermeni askerin öldürülmesi oldu.

azerbaycan'ın dağlık karabağ bölgesi 1991-1993 yıllarındaki savaştan bu yana ermeni işgali altında. bu toprakların sahibi uluslarası hukuka ve kamoyuna göre halen azerbaycan, ermenistan dağlık karabağ'da işgalci olarak bulunuyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;