Azerbaycan

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'na göre, Ermeni askerlerin açtığı ateş sonucu Azerbaycan ordusundan bir asker öldü.

azeri savunma bakanlığı, perşembe akşam saatlerinde ermenistan askerlerinin sınır hattının farklı noktalarından ateş açtıklarını belirtti. azerbaycan ordusundan eşgin guliyev isimli askerin öldüğünü duyurdular. 

savunma bakanı zakir hasanov, ölen azeri askere üçüncü dereceli 'askeri hizmet başarı' madalyası verileceğini ifade etti.

ermenistan-azerbaycan hattında son günlerde sık sık ateşkes ihlali yapılıyor. azeri yetkililere göre, 23 ocak'ta azerbaycan ordusundan bir yüzbaşı, 27 ocak'ta ise bir teğmen ermenistan tarafından açılan ateşte öldü.

azerbaycan yönetimi saldırıları, 'provokasyon' olarak nitelendiriyor.

27 ocak'taki saldırıdan sonra azerbaycan cumhurbaşkanlığı, "savaş ihtimalini dışlamıyoruz. ermeni tarafının provokasyonlarını karşılıksız bırakmayacağız." diye açıklama yapmıştı.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;