Türkiye-Ermenistan ilişkileri

Ermenistan'dan Türkiye'ye davet

Devlet Başkanı Sarkisyan, 1915 olaylarının 100. yılı anma törenleri için Türkiye Cumhurbaşkanı'nı Ermenistan'a davet etti. Sarkisyan daveti "soykırımın çarpıcı kanıtıyla yüzleşmek için" diye açıkladı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan 'Türkler düşmanımız değil' açıklaması yaptı. [Reuters]

afp'nin haberine göre sarkisyan türkiye cumhurbaşkanı'nı anma törenlerine katılması için ermenistan'a davet etti.

ajansın haberine göre sarkisyan açıklamasında "türkiye cumhurbaşkanı'nı ermeni soykırımının çarpıcı kanıtıyla yüzleşmek üzere 24 nisan 2015'te ermenistan'a davet ediyorum" ifadesini kullandı.

açıklamada cumhurbaşkanı'nın ismi zikredilmedi. türkiye ağustos ayında yeni cumhurbaşkanını seçecek.

sarkisyan'ın açıklaması başbakan recep tayyip erdoğan'ın 24 nisan'daki taziye mesajının ardından geldi.

erdoğan'ın açıklaması türkiye'nin 1915 olaylarıyla ilgili ilk taziye mesajıydı.

ermenistan mesajı yeterli bulmamış, açıklamanın "soykırımı" inkar anlamına geldiğini savunmuştu.

sarkisyan mesaj için "ankara daha önce rastlanmamış yeni adımlar atıyor ama bu maalesef yüz yıllık inkar siyasetini yansıtıyor" demişti.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;