Spor

Ersun Yanal istifa etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal görevini bıraktı. Yanal, istifa açıklamasında "İlkeler, kazandığımız paradan daha üstündür" dedi.

Konular: Futbol, Fenerbahçe
Ersun Yanal yönetiminde Fenerbahçe geçen sezonu şampiyon tamamladı. [Fotoğraf: AA]

ersun yanal, anadolu ajansı'na yaptığı yazılı açıklamada, fenerbahçe'de çalıştığı süre boyunca teknik direktör olarak görev almaktan büyük onur duyduğunu belirterek, "göreve geldiğim sezon takımımı şampiyon yapmış bir teknik adam olarak bugünkü koşullarda görevime devam etmem mümkün değildir" ifadesini kullandı.

yanal, ülke futboluna her düzeyde katkıda bulunmaya devam edeceğini belirterek, "ilkeler, kazandığımız ve kazanacağımız paradan her zaman daha üstündür ve başarı için olmazsa olmaz koşuldur" dedi. 

'yanal'ın istifa mektubu kulübe ulaştı'

fenerbahçe resmi internet sitesinden, akşam saatlerinde bir açıklama yayınlandı ve ersun yanal'ın istifa mektubunun kulübe ulaştığı bildirildi.

kulüpten yapılan açıklamada "fenerbahçe profesyonel futbol takımımızın teknik direktörü sayın ersun yanal'ın görevinden ayrıldığına dair istifa mektubu, 09 ağustos 2014 tarihinde saat 19.15 itibariyle tarafımıza ulaşmıştır.

fenerbahçe spor kulübü yönetim kurulu olarak sayın ersun yanal'a kulübümüze bugüne kadar sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında başarılar dileriz." ifadeleri yer aldı. 

fenerbahçe yönetim kurulu, teknik direktör ersun yanal'ın istifasının ardından toplantı yaptı.

samandıra'daki fenerbahçe can bartu tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya fenerbahçe kulübü başkanı aziz yıldırım ve yöneticiler katıldı. toplantı sonrasında başkan aziz yıldırım ve yöneticiler, basın mensuplarına açıklama yapmadan tesislerden ayrıldılar.

fenerbahçe başkanı aziz yıldırım, ersun yanal’ın görevine son vereceğine dair iddiaları dün düzenlediği basın toplantısıyla yalanlamıştı.

ancak yıldırım, yanal’a bazı uyarılarda bulunduğunu doğruladı.

yıldırım’ın, yanal’ın oyunculara fazla izin vermesinden rahatsızlık duyduğu iddia ediliyordu.

dün gece soma yararına oynanan ve beşiktaş ile chelsea'nin de katıldığı turnuvanın ardından düzenlediği basın toplantısını kısa tutan ersun yanal soru almamış ve bugün bir açıklama yapacağını söylemişti.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;