UEFA

Erzik'in UEFA'daki son günü

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen UEFA Kongresi'nin 39'uncusu bugün Avusturya'da gerçekleştiriliyor. Birinci Başkanvekili Şenes Erzik, 33 yıllık UEFA kariyerini sonlandıracak.

Konular: Futbol
Erzik daha önce üst üste beş dönem TFF başkanlığını yürütmüştü. [AA]

uefa'ya üye 54 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl düzenli olarak organize edilen olağan uefa kongresi'nin 39'uncusu avusturya'nın başkenti viyana'da yapılıyor.

reed exhibitions messe'de 10.30'da başlayan kongre saat 17.00'de sona erecek. uefa başkan ve yönetim kurulunun yanı sıra fifa yönetim kuruluna girecek isimlerin belirleneceği kongrede, 2013-2014 döneminin mali açıdan ibrası ve 2015-2016 dönemi bütçesi de onaya sunulacak. mevcut başkan michael platini'nin tek aday olarak gireceği kongrede seçilen yönetim, 2015-2019 arasında 4 yıl süre ile görev yapacak.

kongreyle birlikte birinci başkanvekili şenes erzik 33 yıllık uefa kariyerini sonlandıracak.

erzik'in görev süresi dolması nedeniyle icra kurulundaki yerini başka bir isme devredeceği kongrede, türkiye futbol federasyonu (tff) 1. başkanvekili servet yardımcı da uefa icra kurulu'ndaki 7 kişilik üyelik kontenjanı için yarışacak.

uefa kariyeri boyunca birçok görevde bulunan erzik, 1982-1990 yılları arasında uefa gençler komitesi'nde yer aldı. 1990 yılında malta'da yapılan seçimlerde uefa icra kurulu üyeliğine seçilen şenes erzik, 1994 yılından bu yana uefa başkan yardımcısı, 2000 yılından itibaren de uefa birinci başkan yardımcısı olarak görev aldı. şenes erzik 22 mart 2011 tarihinde yapılan genel kurulda halen mevcut olan görevine altıncı kez seçilerek uefa tarihinde bir rekor kırdı. erzik hem uefa hem de fifa'da birçok komitenin başkanlığını da yürüttü. 1992 yılında özerk olan futbol federasyonu'nun ilk başkanı olan şenes erzik, istanbul üniversitesi ve azerbaycan devlet spor akademisi tarafından verilen fahri doktora unvanlarına da sahip.

1996 yılından beri fifa icra kurulu üyesi olarak görev yapan ve 2013 mayıs ayında londra'da yapılan uefa genel kurulu'nda fifa icra kurulu üyeliğine beşinci kez seçilen şenes erzik bu görevine ise devam edecek. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;