Suriye'de iç savaş

Esed rejimi okulları bombalıyor

Esed rejimine bağlı savaş uçakları İdlib ve Şam'ın kırsallarında bulunan iki okulu bombaladı. Saldırılarda büyük çoğunluğu çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Şam'ın Cobar Mahallesi'nde muhaliflerle rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar meydana geliyor. [Fotoğraf: Reuters]

bölgede bulunan al jazeera'nin idlib muhabiri, rejime bağlı uçakların idlib'in kırsalındaki cebel zaviye'ye bağlı safahun bölgesinde bulunan bir okula varil bombalarıyla saldırı düzenlediğini söyledi.

saldırıda okulda bulunan 7 çocuk hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise henüz bilinmiyor.

şam'ın doğu guta'ya bağlı duma bölgesinde muhaliflerin bulunduğu bölgelere iki hava saldırısı düzenlendi. saldırılardan biri bir ilkokula isabet etti. bombardımanda üçü çocuk, beş kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

okul servisine saldırı: 4 ölü

suriye insan hakları gözlemevi, rejime bağlı savaş uçaklarının pazartesi günü idlib’in kırsalındaki serakib’de ilkokul öğrencilerini taşıyan bir servis aracına saldırması sonucu dört öğrencinin öldüğünü açıklamıştı.

saldırıda 15 öğrencinin de yaralandığını açıklayan ingiltere merkezi gözlemevi, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini duyurdu.

gözlemevi, servis aracının öğrencileri ders bitiminin ardından cobas köyündeki okuldan serakib’e götürdüğü sırada rejim uçaklarının saldırısına uğradığını belirtti.

suriye insan hakları gözlemevi, idlib’in kırsalındaki ebu duhur askeri havalimanı'nın etrafında büyük bir patlama meydana geldiğini ve bölgede rejim güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

esed rejimine bağlı savaş uçakları idlib’in kırsalındaki maaret numan, benniş, ziyaret köyü ve adnan şeyh köyünü de bombaladı.

şam'da çatışmalar

muhalif şam haber ajansı, şam’ın cobar mahallesi’nde bulunan birkaç bölgede muhalifler ile rejim güçleri arasında çatışmaların devam ettiğini bildirdi. rejim güçleri cobar mahallesi’ne yönelik yoğun bombardıman yapıyor.

şam haber ajansı çatışmaların filistinlilerin yaşadığı yermuk kampı etrafına da sıçradığını ekledi.

güvenli bölge olarak kabul edilen cumhurbaşkanlığı'na yakın ebu remane mahallesi’ne de bomba düştü.

muhalifler, şam’ın kabun mahallesi’nde bir keskin nişancının yoldan geçenleri hedef alması sonucu yaralananların olduğunu belirtti.

başkent şam’ın yakınlarındaki deyr asafir beldesinde muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışma çıktı.

kalemun’da hizbullah destekli suriye birlikleriyle muhalifler arasında çatışmalar devam ediyor. rejime bağlı savaş uçakları bölgeyi bombaladı.

25 rejim askeri öldürüldü

muhalif kaynaklar, muhaliflerin şam’ın kırsalında doğu guta’nın huteyte türkmen beldesinde rejim güçlerine karşı ani bir saldırı düzenlediğini ve 25 rejim askerini öldürdüğünü bildirdi.

huteyte türkmen beldesi şam'daki uluslararası havaalanını tehdit eden stratejik bir bölge. bölge aynı zamanda doğu guta ile şam’ın güneyindeki muhaliflerin ulaşım yolu üzerinde. muhalifler çatışmalarda çok sayıda silah ve askeri aracı ele geçirdi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;